Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2021

Οι celebrity καταστρέφουν σχεδόν κάθε πλατφόρμα...

  



Είναι κρίμα που μες στην απεραντοσύνη του Ίντερνετ δεν υπάρχει μια γωνίτσα χωρίς celebrity, όπου εμείς, οι άφραγκοι και άγνωστοι πουθενάδες, μπορούμε να καταβροχθίζουμε post αγνοώντας την ύπαρξή τους. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα είχαμε μια εκδοχή του Raya, της εφαρμογής γνωριμιών για τους ελίτ αλλά αντίστροφα – η αξία σου θα ήταν η ασημαντότητά σου. Κι αυτό διότι οι celebrity έχουν... καταστρέψει σχεδόν όλες τις πλατφόρμες.

Αυτό ισχύει σε πολλές online πλατφόρμες αλλά οι συνέπειες της «σελεμπριτοποίησης» αποκρυσταλλώθηκαν με την Bella Thorne, που σάρωσε το OnlyFans. Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, η πρώην σταρ του Disney Channel έβγαλε δύο εκατομμύρια δολάρια στο συνδρομητικό site περιεχομένου για ενήλικες σπάζοντας το ρεκόρ. Όταν  μια υποτίθεται παραπλανητική φωτογραφία της Thorne με κόστος 200 δολάρια pay-per view δημιούργησε ένα κύμα αιτημάτων για επιστροφή χρημάτων, το OnlyFans έβαλε όριο τα 50 δολάρια στο pay-per-vIew περιεχόμενο και 100 δολάρια στα tips, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Σύμφωνα με το Rolling Stone,  όλα αυτά –και σε έναν ήδη ανταγωνιστικό χώρο– κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη για τις σεξεργάτριες που βασίζονται στο OnlyFans για να ζήσουν.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο OnlyFans. Οι celebrity έχουν κατακλύσει κάθε πλατφόρμα που κάποτε έμοιαζε για χώρος όπου οι «πουθενάδες» αυτού του κόσμου μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν. Από το YouTube μέχρι τα podcast και το TikTOk, οι celebrity έχουν φέρει τα λεφτά τους, το προνόμιό τους και την ιδιωτική τους πρόσβαση. Όταν ορδές celebrity μπαίνουν σε μια πλατφόρμα, διώχνουν όλους τους όχι ακόμα διάσημους δημιουργούς που έκαναν την πλατφόρμα πολλά υποσχόμενη εξαρχής.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου