Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2021

Καμάλα Χάρις: Την… άσπρισαν στο εξώφυλλο της Vogue – Θύελλα αντιδράσεων στα social media





Για την κακή φωτογράφιση δέχτηκε πυρά η διευθύντρια του περιοδικού Άννα Γουίντουρ


Σάλος έχει προκληθεί με τη φωτογραφία εξωφύλλου του γνωστού περιοδικού «Vogue» για το τεύχος Φεβρουαρίου, στο οποίο απεικονίζεται η Καμάλα Χάρις, με το πρόσωπό της να είναι ιδιαίτερα… φωτεινό.

Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, επιλέχθηκε για να φωτογραφηθεί στο εξώφυλλο του περιοδικού μόδας, στέλνοντας ένα νέο μήνυμα για την ισότητα:

«Πάντα λέω το εξής, μπορεί να είμαι η πρώτη για πολλά πράγματα, αλλά θα σιγουρευτώ να μην είμαι η τελευταία» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Σκεφτόμουν τα ανίψια μου, που θα γνωρίσουν σε αυτό τον κόσμο μόνο μία γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μία έγχρωμη γυναίκα, μία μαύρη γυναίκα, μία γυναίκα με γονείς που γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ».

Οι αντιδράσεις

Παρά τις ιδιαίτερης σημασίας δηλώσεις της, ταραχή στο κοινό προκάλεσαν οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν για το εξώφυλλο. Δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, το γεγονός ότι η φωτογραφία της Κάμαλα είχε υποστεί επεξεργασία.

Από τη μία, κρίθηκε έντονα η «λεύκανση» στο πρόσωπο της αντιπροέδρου και από την άλλη η επιλογή των converse παπουτσιών που θεωρήθηκε ότι δεν ήταν η κατάλληλη από πλευράς του εμβληματικού περιοδικού μόδας. Ουκ ολίγοι μάλιστα κατηγόρησαν την ίδια την Άννα Γουίντουρ για εξώφυλλο χαμηλής ποιότητας.

Ακόμα και το επιτελείο της Χάρις εξέφρασε διαμαρτυρίες στη συντακτική ομάδα της Vogue, καθώς όπως αναφέρουν πηγές της ομάδας της, η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε δεν ήταν αυτή για την οποία είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα, αφού αποκαλύφθηκε πως τα παπούτσια δεν ήταν απαίτηση της ομάδας της αντιπροέδρου η Vogue δημοσίευσε ένα ακόμα εξώφυλλο, πιθανώς το «σωστό» αυτή τη φορά, που απεικονίζει την αμερικανίδα αντιπρόεδρο με σταυρωμένα τα χέρια.

Το περιοδικό δεν έχει μέχρι στιγμής τοποθετηθεί επίσημα για τις αντιδράσεις του επιτελείου της κάμαλα Χάρις. Πηγές του περιοδικού ωστόσο φέρονται να αρνήθηκαν σε σχόλιο στη New York Post ότι οι φωτογραφίες επεξεργάστηκαν με σκοπό να υπάρξουν αλλαγές στο χρώμα του δέρματος της Χάρις.

Η Vogue, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει ποια από τις δύο φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσει για το εξώφυλλό της, ή εάν θα χρησιμοποιήσει και τις δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου