Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2021

Ακραίοι χαρακτηρισμοί από τη μειοψηφία της ΕνΔΕ...



Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση-έκκληση του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τη ζωή του κρατούμενου απεργού πείνας («Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα... Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. 

Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού») και η μειοψηφία του ΔΣ εξέδωσε δική της ανακοίνωση.

Λογικό να εκφράζει τη διαφωνία της μια μειοψηφία. Όταν όμως ακριβώς η ίδια μειοψηφία ήταν εκείνη της οποίας οι επικεφαλής των ομάδων τους (που δεν ανήκουν πλέον στο ΔΣ)  αφού προήχθησαν με νυχτερινή τροπολογία του επιτελικού κράτους που ανοιχτά στήριζαν και στο παρελθόν, όταν αμέσως μετά οι ίδιοι θέλησαν να προκαλέσουν διάσπαση με προσφυγές και να εμποδίσουν τις εκλογές,  όταν εκείνοι ήταν αυτοί που με άρθρα αμφισβήτησαν την ισονομία μεταξύ κρατουμένων είναι αδιανόητο να κατηγορουν τα εκλεγμένα με συντριπτική πλειοψηφία μέλη του ΔΣ ότι προσπαθούν «να δημιουργήσουν το προφίλ μιας Ελληνικής Δικαιοσύνης με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά»! 

Αυτή τη φορά τα μέλη της μειοψηφίας ξεπέρασαν τον εαυτό τους προβάλλοντας μάλιστα το ίδιο αυτονόητο επιχείρημα που περιέχει και η έκκληση της πλειοψηφίας της ΕνΔε. Οτι δηλαδή «Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς, με ανθρωπισμό και επιείκεια, συμβάλουν καθημερινά στην εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης, υπό όρους ισότητας και διαφύλαξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». 

Γιατί λοιπόν χαρακτηρίζουν επιλεκτική μια ανακοίνωση που ζητάει απλά να εφαρμοστεί η ισονομία και να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή; 

Γιατί π.χ. ο κ. Λυμπερόπουλος και πρώην σύμβουλος του Χ. Αθανασίου δεν είχε διαμαρτυρηθεί όταν εκείνος ως υπουργός χάρισε τη ζωή στο Νίκο Ρωμανό εφαρμόζοντας απλά το Νόμο; Τα πολιτικά κίνητρα δεν έχουν θέση στη δικαιοσύνη και είναι κρίμα ότι ειδικά η γνωστή για τις δημοκρατικές της ευαισθησίες Μ. Στενιώτη έσπευσε να ταυτιστεί με μια φανατική άποψη που χαρακτηρίζει την ηγεσία της ΕνΔΕ ως αντεξουσιαστές...

Α.Ψ.

Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου