Σάββατο, Φεβρουαρίου 27, 2021

Η νέα κυβέρνηση της Λιβύης, προσβάλλει την Ελλάδα με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας


 

Μέσα σε 12 μήνες η Ελλάδα έχει ζήσει όσους εθνικούς εξευτελισμούς δεν έχει ζήσει τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι πραγματικά ντροπή όχι μόνο για την ανύπαρκτη κυβέρνηση, αλλά και για τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία, να δεχόμαστε τέτοιες ταπεινώσεις.


Να είναι σαν να μην υπάρχουμε στην περιοχή, αλλά να βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Να δεχόμαστε δεκάδες χιλιάδες νατοϊκούς στρατιώτες για άσκηση στην Αλεξανδρούπολη αλλά να μην απαιτούμε επιτέλους αυτονόητο. Η συμμαχία να υποστηρίξει τα εθνικά μας συμφέροντα. Οι ΗΠΑ να ανακοινώσουν επίσημα ότι δεν αναγνωρίζουν τουρκολιβυκά μνημόνια.
Δεν είναι δυνατόν μία δυτική χώρα να αντιμετωπίζει παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, παραβίαση του διεθνούς δικαίου εις βάρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και να μην αντιδρά.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται διεθνείς συνοδοί για την Λιβύη και να απουσιάζει η Ελλάδα η οποία είναι η πρώτη ενδιαφερόμενη! Να έχουμε μετατραπεί σε καρπαζοεισοράκτορες του πλανήτη και να παριστάνουμε τους «μη απομωνομένους».
Να χαρακτηρίζουμε απομονωμένο τον Ερντογάν, ο οποίος αυτή τη στιγμή καταγράφει άλλη μια τεράστια νίκη εις βάρος της Ελλάδας.
Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα ανακοίνωσε ότι παρουσίασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον κατάλογο του νέου υπουργικού συμβουλίου (δεν έγιναν γνωστά ονόματα) και μίλησε για τους στόχους της πολιτικής του για όσο καιρό θα βρίσκεται στην εξουσία, με ιδιαίτερα έμφαση στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο «ισχύει κανονικά», όπως τόνισε.

«Η σχέση μας με την Τουρκία είναι προνομιακή και η Τουρκία είναι ένας οικονομικός εταίρος με πολύ μεγάλη δύναμη. Υποστηρίζουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία στο πλαίσιο της ελευθερίας της γνώμης και του αμοιβαίου σεβασμού και οι συμφωνίες με την Τουρκία βρίσκονται σε εξέλιξη. Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία που καθορίζει τη θαλάσσια δικαιοδοσία και θα συνεχίσει να ισχύει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα», είπε ο Ντμπέιμπα.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εργάζεται πυρετωδώς για την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης και την επαναλειτουργίατης Πρεσβείας μας στην Τρίπολη και το άνοιγμα Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη.

Φυσικά τα τουρκικά ΜΜΕ δεν άφησαν τίποτα να πέσει κάτω και έσπευσαν με πανηγυρικούς τόνους να επισημάνουν τις δηλώσεις του Ντμπέιμπα και το κάζο για τη χώρα μας χρησιμοποιώντας πολύ τη λέξη «σοκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου