Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2021

Μαζική παρέμβαση στο Facebook της ΠτΔ και του Μητσοτάκη για τον Κουφοντίνα





“Mην επιτρέψετε να έχουμε νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα!” – Χιλιάδες σχόλια πολιτών στη σελίδα της Σακελλαροπούλου – “Κάντε παρέμβαση πριν να είναι αργά”


Ζητούν από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το ζήτημα, να παρέμβει και με το θεσμικό της ρόλο και ως νομικός ώστε να μην έχει η Ελλάδα τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας


Μια πρωτότυπη δράση βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο Facebook, με χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να παρεμβαίνουν μέσω σχολίων στον λογαριασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι χρήστες, χωρίς να χρησιμοποιούν καθόλου επιθετικό τόνο, ζητούν από την Πρόεδρο, η οποία δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το ζήτημα, να παρέμβει και με το θεσμικό της ρόλο και ως νομικός ώστε να μην έχει η Ελλάδα τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας.

Ανάμεσα στις παραινέσεις και εκκλήσεις προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πάντως, υπάρχουν και διαμαρτυρίας προς τους διαχειριστές της σελίδας, καθώς αρκετά σχόλια σβήνονται, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ούτε υβριστικά ούτε προσβλητικά.

Η παρέμβαση στον λογαριασμό της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ξεκίνησε το μεσημέρι, με τα σχόλια κάτω από την τελευταία ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας να ξεπερνούν τις 12.000. Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήρε ο λογαριασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου υπάρχουν αντίστοιχα χιλιάδες σχόλια.

Στόχος της οργανωμένης, όπως προκύπτει από τη μαζικότητα, παρέμβασης είναι η άσκηση ασφυκτικής πίεσης προς τον ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό παράγοντα της χώρας.

Σημειώνεται πριν από μερικές ημέρες άγνωστοι πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην οδό Μυλέρου στο Μεταξουργείο, υπέρ του για τρομοκράτη της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει τονιστεί, από χρήστες των social media, εδώ και ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία λογοκρισίας στο Facebook με πολλούς χρήστες να καταγγέλλουν ότι αναρτήσεις τους που σχετίζονται με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα «κατεβαίνουν» και προφίλ δέχονται ποινές. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που χρησιμοποιούν, πλέον, είτε τα αρχικά του ονόματος του απεργού πείνας είτε δεν κάνουν αναφορά σε αυτό για να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Επίσης, την ώρα που η κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται σε οριακό σημείο με όλο και περισσότερους ανθρώπους, συλλογικότητες, ακόμη και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να ζητούν από την Πολιτεία να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στον απεργό πείνας που ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος, ο Γιάννης Αγγελάκας με μια σύντομη δήλωση του στέκεται στο πλευρό του απεργού πείνας: «Ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας δεν πρέπει να πεθάνει. Η ντροπή θα πέσει πάνω σε όλους μας. Άλλωστε ένα κράτος εκδικητής δεν ξέρεις πότε θα στραβοκοιτάξει κι εσένα».

Όπως έγινε γνωστό, τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων, ώστε να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει τη 47η ημέρα απεργίας πείνας, διατάσσει με διάταξή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Την Τετάρτη (24/02) συνέβησαν νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε ΜΑΤ και αλληλέγγυους, στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.






Μια πρωτότυπη δράση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στο Facebook, με χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να παρεμβαίνουν μέσω σχολίων στον λογαριασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι χρήστες, χωρίς να χρησιμοποιούν καθόλου επιθετικό τόνο, ζητούν από την Πρόεδρο, η οποία δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το ζήτημα, να παρέμβει και με το θεσμικό της ρόλο και ως νομικός ώστε να μην έχει η Ελλάδα τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας.

Ανάμεσα στις παραινέσεις και εκκλήσεις προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πάντως, υπάρχουν και διαμαρτυρίες προς τους διαχειριστές της σελίδας, καθώς αρκετά σχόλια σβήνονται, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ούτε υβριστικά ούτε προσβλητικά.Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκστρατεία λογοκρισίας στο Facebook με πολλούς χρήστες να καταγγέλλουν ότι αναρτήσεις τους που σχετίζονται με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα «κατεβαίνουν» και προφίλ δέχονται ποινές. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που χρησιμοποιούν, πλέον, είτε τα αρχικά του ονόματος του απεργού πείνας είτε δεν κάνουν αναφορά σε αυτό για να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Δείτε τα σχόλια στις δημοσιεύσεις της ΠΤΔ εδώ



Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου