Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Κορονοϊός: Οριστικά στις 11 Μαρτίου η απόφαση για χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην ΕΕ




Τι ανακοινώθηκε από την εταιρεία για το εμβόλιο που αναμένεται να είναι το 5ο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Τρίτη (02/03) ότι θα συνεδριάσει στις 11 Μαρτίου για να αποφασίσει αν θα δώσει το «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της... «Johnson & Johnson» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είχε ανακοινωθεί στις 26 Φλεβάρη από το «Bloomberg News».

«Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση θα ανακοινώσει τις συστάσεις της για το εμβόλιο της Janssen για την Covid-19 στις 11 Μαρτίου», μετά από ειδική συνεδρίαση, ανέφερε μέσω του Twitter ο ΕΜΑ, ένας οργανισμός που εδρεύει στο Άμστερνταμ.

Η «Janssen-Cilag» είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού «J&J». Το μονοδοσικό εμβόλιο, που δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του, θα γίνει το τέταρτο που θα χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη, εφόσον εγκριθεί από τον ΕΜΑ. Έχουν προηγηθεί αυτά των «Pfizer/BioNTech», «Moderna» και «AstraZeneca».


Η «J&J» υπέβαλε το αίτημα έγκρισης του εμβολίου τον Φεβρουάριο και ο ΕΜΑ είχε ανακοινώσει ότι η απόφασή του δεν επρόκειτο να ανακοινωθεί πριν από τα μέσα Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (28/02) πήρε άδεια στις ΗΠΑ για τους άνω των 18 το μονοδοσικό εμβόλιο της «Johnson & Johnson». Νωρίτερα, είχε κριθεί αποδοτικό και ασφαλές από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου