Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021

Γραμμή Μαξίμου: Στηρίξτε Λοβέρδο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ





ο κύριος Μάξιμος

Στην σκιά της απλής αναλογικής θέλουν «φιλικό» προσωπο στο Κίνημα Αλλαγής

Το μέγαρο Μαξίμου θα παίξει τα ρέστα του προκειμένου να τεθεί θέμα ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, στοχεύοντας στην εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου αντί της Φώφης Γεννηματά. Μπορεί το τέως ΠΑΣΟΚ να μην κάνει και την πιο σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, όμως οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ένα πολύ πιο φιλικό και ....συζητήσιμο πρόσωπο, ειδικά για την περίπτωση που συμβούν «απρόοπτα» στις ερχόμενες εκλογές. Οι οποίες φυσικά θα γίνουν με απλή αναλογική και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει η κάλπη παρά τις δημοσκοπήσεις.

Πάγιος σχεδιασμός του Μαξίμου είναι η διενέργεια διπλών εκλογών με στόχο την αυτοδυναμία, την οποία θεωρούν εφικτή κρίνοντας από τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Γι’ αυτό και προσπαθούν να βρουν παράθυρο μέσα στην πανδημία προκειμένου να διεξάγουν πρόωρες εκλογές τώρα που πιστεύουν ότι η φθορά της κυβέρνησης δεν είναι μεγάλη παρατάς σκληρά μέτρα και τις δύσκολες καταστάσεις στα εθνικά θέματα.

Τα δεδομένα της πανδημίας όμως μέχρι στιγμής δεν επιτρέπουν την διενέργεια εκλογών, ούτε καν σαν σκέψη. Και ο φόβος της κυβέρνησης είναι ότι εάν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή τους επόμενους μήνες ώστε να επανακάμψει η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, οι καταστάσεις μπορεί να τεθούν εκτός ελέγχου. Εάν δεν τραβήξει ο τουρισμός και μάλιστα σε ένα σεβαστό ποσοστό σε σύγκριση με το 2019, άρα να έχει πολύ μεγαλύτερη αύξηση από τα δεδομένα του 2020, τότε τον Σεπτέμβρη οι καταστάσεις θα αρχίσουν να εκτραχύνονται με απρόβλεπτες συνέπειες για το πολιτικό σκηνικό.

Το φάντασμα του Γιώργου Παπανδρέου

Στο μέγαρο Μαξίμου πλανάται πάντα το φάντασμα του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ξεχνούν το πάθημα του πρώην προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος από πανίσχυρος ηγέτης με δημοσκοπικά ευρήματα που θα ζήλευαν ακόμα και στελέχη ολοκληρωτικών καθεστώτων, βρέθηκε από καθηλωμένος από το ίδιο του το κόμμα, το οποίο οδηγήθηκε στην συντριβή στις αμέσως επόμενες εκλογές. Όλα αυτά μέσα σε δυόμιση χρόνια.

Η εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου λοιπόν θα ήταν μια βαλβίδα ασφαλείας για την κυβέρνηση, καθώς θεωρούν ότι όσοι γυρίσουν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία παρότι την ψήφισαν το 2019, είναι σχεδόν αδύνατον να κατευθυνθούν στον ΣυΡιζΑ, αλλά πολύ πιθανότερο να στραφούν στο Κίνημα Αλλαγής. Γι’ αυτό και θέλουν στην ηγεσία του κινήματος ένα φιλικό πρόσωπο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις μετεκλογικές συνεργασίες, επαναπατρίζονταν με αυτόν τον τρόπο τους ψηφοφόρους που θα χάσουν από το Κιν Αλ.

Αυτός είναι και ο λόγος των δημοσκοπήσεων που εμφανίζονται και θέλουν τον Ανδρέα Λοβέρδο ως επόμενο αρχηγό, στην θέση της Φώφης Γεννηματά. Γι’ αυτό το λόγο όμως και η Φώφη Γεννηματά σηκώνει τους τόνους μέσα στη Βουλή τον τελευταίο μήνα.

Η αλήθεια είναι ότι παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν τον Ανδρέα Λοβέρδο «καταλληλότερο» για να αναλάβει το Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά φαίνεται ότι δικαιώνεται από την απόφαση της να τον θέσει στο περιθώριο, γεγονός που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου στις επόμενες εθνικές εκλογές. Όπου το ΚΙΝΑΛ έχει ανακόψει την πτωτική πορεία. Και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με αναλυτές, στο ότι ακριβώς ξεφορτώθηκε τον Βαγγέλη Βενιζέλο και απομάκρυνε τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σε κάθε περίπτωση οι ψηφοφόροι του ΚινΑλ θα κρίνουν την διάδοχη κατάσταση και αυτό που φοβίζει το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, είναι «τηλεμεταφερόμενοι ψηφοφόροι» από τη Νέα Δημοκρατία να συμμετέχουν στις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές προκειμένου να στηρίξουν τον Λοβέρδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου