Τρίτη, Μαρτίου 02, 2021

Εμμένει στα ψέματα και τις υπεκφυγές...

 


Το ξαναζεσταμένο πιάτο της μη προσφυγής του Δ. Κουφοντίνα στη Δικαιοσύνη σέρβιρε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου. Σε συνέντευξή της στον Σκάι, η Σ. Νικολάου δήλωσε πως, από τον... Σεπτέμβριο και μετά, ο Δ. Κουφοντίνας έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης.


"Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;", διερωτήθηκε η Σ. Νικολάου, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Κουφοντίνα.



Για την απεργία πείνας του κρατούμενου, η Σ. Νικολάου επέμεινε στις υπεκφυγές περί μη προσφυγής στη δικαιοσύνη, καθώς, όπως έχει δηλώσει η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, Ι. Κούρτοβικ, η Σ. Νικολάου έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της προκειμένου ο απεργός να μη μπορεί να προσφύγει εκεί: "Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας", είπε η κ. Νικολάου. Και αφού δήλωσε αυτά, συνέχισε λέγοντας πως ο Δ. Κουφοντίνας μπορεί μεν να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αίτημά του να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, αλλά στον Κορυδαλλό δεν θα κρατούνται πλέον βαρυποινίτες: " Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν".



Σε ό,τι αφορά την απεργία πείνας, η Σ. Νικολάου είπε ότι "παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως ΓΓ. είμαστε πάνω από τον κρατούμενο", ενώ έθεσε και το ζήτημα της αναγκαστικής σίτισης, λέγοντας πως ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία, αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου