Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Τουρκία: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» στον Ιμάμογλου – Γιατί εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκισή του





Η επόμενη ακρόαση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου


Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Τουρκία, εξαιτίας φερόμενης προσβολής πρώην νομάρχη. Φαίνεται πως ο «πόλεμος» κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης συνεχίζεται στη γειτονική χώρα…

Ειδικότερα, τούρκος εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών για τον Ιμάμογλου, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση της χώρας, με την κατηγορία ότι πρόσβαλε δημόσιο λειτουργό και συγκεκριμένα τον πρώην νομάρχη του Όρντου, Σένταρ Γιαβούζ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην επαρχία του Πόντου το καλοκαίρι του 2019, λίγο πριν επανεκλεγεί στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η φερόμενη προσβολή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον τότε νομάρχη στο αεροδρόμιο του Όρντου. Η επόμενη ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης φέρεται να βρέθηκε στο στόχαστρο για δολοφονία από το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφεραν Τουρκικά ΜΜΕ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Sozcu είχε κυκλοφορήσει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Εκρέμ Ιμάμογλου το οποίο απετράπη, ενώ η Cum Hurriyet αναφέρει ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στο στόχαστρο του ISIS.

Όπως είχαν αναφέρει τουρκικά μέσα, οι σωματοφύλακες του δημάρχου έλαβαν προειδοποίηση για επικείμενη απόπειρα δολοφονίας και σε συντονισμό με το υπουργείο Εσωτερικών και τη νομαρχία, αυξήθηκαν άμεσα οι άνδρες της ασφάλειάς του. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης διέψευσε πάντως την πληροφορία λέγοντας πως δεν υπήρξε τέτοιο μήνυμα από την πλευρά τους προς τους σωματοφύλακες.

Κόντρα με Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Ιμάμογλου δεν έχει διστάσει να εκφράσει δημόσια την κριτική του απέναντι στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «πυρά» που εκτόξευσε κατά της απόφασης του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Κάποτε τασσόταν κατά του ανοίγματος της Αγιάς Σοφιάς για μουσουλμανική προσευχή, επειδή θα κινδύνευαν τα ισλαμικά τεμένη σε διάφορες χώρες του πλανήτη δηλώνοντας “αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου, μήπως αυτοί (που λένε να ανοίξει η Αγία Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή) γνωρίζουν τι θα πάθουν αυτά τα τζαμιά; Ως πολιτικός ηγέτης δεν έχω χάσει τον προσανατολισμό μου για να μπω σε ένα τέτοιο παιχνίδι”», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Ιμάμογλου.

Με τον τούρκο πρόεδρο να πολεμάει και την εκλογή του και στα… δικαστήρια στον δήμο της Κωνσταντινούπολης, αλλά ο Εκρέμ Ιμάμογλου νίκησε και τη 2η φορά, με διαφορές και για τη διώρυγα στην Πόλη, που ονειρεύεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου