Ήταν 1η Νοεμβρίου του 2020. Η κυβέρνηση νόμιζε ακόμη ότι είχε πετύχει να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία και είχε στρέψει την προσοχή της για ακόμη μια φορά στο πως θα καταστείλει τις όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με το βλέμμα και στην τότε σύγκρουση για την πορεία του Πολυτεχνείου.
Στην... περιοχή της Λαμπρινής πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία, την οποία οι δυνάμεις κρούσης του Χρυσοχοΐδη διέλυσαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο. Ακολούθησε, όμως, ακόμη ένα όργιο καταστολής με δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ σε καφετέρια, χτυπώντας αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ενώ δεν δίστασαν να πνίξουν το σημείο με χημικά, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν εκεί οι θαμώνες της καφετέριας, αλλά και μωρά και μικρά παιδιά.
Τις τότε καταγγελίες έρχεται να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα News247, στο οποίο καταγράφεται ξεκάθαρα η μανία με την οποία οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν χωρίς προφανή λόγο τόσο σε διαδηλωτές που είχαν βρεθεί στο σημείο χωρίς να προκαλούν και να κινούνται επιθετικά προς τα ΜΑΤ όσο και σε θαμώνες της καφετέριας.
Στις σκηνές χάους που καταγράφονται εμφανίζεται αστυνομικός να πνίγει το σημείο με χημικά, ενώ φαίνονται οικογένειες με μωρά, κούνιες, αλλά και μια μητέρα με ένα μικρό κορίτσι να προσπαθούν να γλιτώσουν από το μένος των αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. κατά την προσφιλή της συνήθεια είχε εκδώσει τότε ανακοίνωση αρνούμενη τις όποιες κατηγορίες και ισχυριζόμενη ότι ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, κάτι που διαψεύδεται πανηγυρικά από το βίντεο του News247. Καμία αναφορά, βέβαια, δεν είχε κάνει η ΕΛ.ΑΣ. στην παρουσία κατοίκων της περιοχής και μικρών παιδιών.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μάλιστα, είχε φτάσει τότε στο σημείο να δηλώσει σε ανακοίνωσή του ότι «οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα». Λίγους μήνες μετά, όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός προχώρησε το συγκεκριμένο δόγμα ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενος ότι τα social media… βλάπτουν τη Δημοκρατία.
Η αστυνομία είχε προχωρήσει τότε σε 13 συλλήψεις, με όλους φέρουν σημάδια από το ξύλο των ΜΑΤ στο σώμα, τα χέρια και τα πόδια, ενώ μια κοπέλα νοσηλεύτηκε για κάποιες ημέρες στον «Ευαγγελισμό».
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι για βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση, παράνομη οπλοφορία, άρνηση δακτυλοσκόπησης και παραβίαση μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου