Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021

Χοντρό “ξύλο” από Παπανικολάου στο MEGA: Είχαμε προειδοποιήσει από τις 9 Φλεβάρη για την Αττική αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός – Οι “νέες κλίνες” του Κικίλια έγιναν με το να κολληθεί ένα χαρτί (vid)





Καταπέλτης ήταν μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Παναγιώτης Παπανικολάου, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, για την εγκληματική ολιγωρία των αρμοδίων στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αττική, όπου τα Νοσοκομεία είναι εδώ και μέρες στο “κόκκινο” και όπως είπε “διαθέσιμη κλίνη δεν υπάρχει ούτε για πλάκα”.

Όπως είπε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου υπηρετεί ο ίδιος “οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό αυτήν την στιγμή είναι ακριβώς εκατό, από αυτούς οι τέσσερις μάλιστα διασωληνώθηκαν σήμερα το πρωί” στα απλά κρεβάτια που νοσηλεύονται όπως είπε και αναζητάται κλίνη ΜΕΘ.

Μεγάλο είναι το ζήτημα που έχει προκύψει, καθώς τα νοσοκομεία γενικής εφημερίας, εκτός από το βάρος των ασθενών Covid-19, πρέπει να σηκώσουν και όλα τα υπόλοιπα περιστατικά.

“Αυτήν την περίοδο έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα ταυτόχρονης αύξησης προσέλευσης ασθενών και Covid και non Covid, για παράδειγμα πολλούς τραυματισμούς και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν καλά ή επαρκώς”, είπε ο κ. Παπανικολάου για τα λοιπά περιστατικά που χρειάζονται νοσηλείας.

Ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τόνισε ότι η Ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει τους αρμόδιους για τις «τραγικές ελλείψεις προσωπικού».

«Φωνάζουμε τόσο καιρό και δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει από τις 9 Φεβρουαρίου 2021. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, την Αχαΐα και όλη τη νότια Ελλάδα. Δυστυχώς ανταπόκριση δεν είχαμε».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις που έκανε ο Βασίλης Κικίλιας, ο Π.Παπανικολάου ξεκαθάρισε ότι “δεν ακούσαμε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του ΕΣΥ για ακόμα μια φορά. Οι νέες κλίνες νοσηλείας που ακούτε είναι απλούστατα βαφτίσια προϋπαρχουσών κλινών απλών κλινικών, σε κλίνες νοσηλείας Covid-19. Αυτό έγινε χθες στο δικό μας νοσοκομείο απλώς με το να κολληθεί ένα χαρτί με σελοτέιπ σε μία πόρτα, αυτή ήταν η μετατροπή. Οι συνολικές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 και non Covid-19 στην Αττική είναι 459, αυτές είναι. Το να μετατρέπουμε κλίνες ΜΕΘ non Covid-19 σε κλίνες ΜΕΘ Covid-19, δεν αυξάνει το συνολικό αριθμό”.


με πληροφορίες από megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου