Τετάρτη, Απριλίου 14, 2021

Ασθενείς με κορονοϊό φεύγουν από νοσοκομεία με ταξί και μέσα μαζικής μεταφοράς ΒΙΝΤΕΟ




Με… ταξί και με μέσα μαζικής μεταφοράς αναγκάζονται να γυρίσουν στα σπίτια τους ασθενείς που είτε έχουν διαγνωσθεί θετικοί με κορονοϊό, είτε είχαν διαγνωσθεί και δεν έχει λήξει η καραντίνα τους μιας και δεν υπάρχουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ούτε για δείγμα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο εντατικολόγος του «Γεννηματά» Θανάσης Μαντζιώρος επισημαίνει πως είναι ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει επανειλημμένα. «Οι γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως “ασφάλεια”, αν κάποιος θέλει να φύγει δεν μπορείς να κάνεις κάτι», τόνισε ο κ. Μαντζιώρος και επιβεβαίωσε ότι θετικοί στον κορονοϊό έχουν βγει έξω, έχουν πάρει ταξί ή τα μέσα μεταφοράς. Όπως επισημαίνει πρόκειται για ασθενείς που «δεν έχει λήξει η καραντίνα τους. Αυτοί οι ασθενείς κανονικά πρέπει να μεταφερθούν με ΕΚΑΒ, αυτό όμως πολλές φορές δεν συμβαίνει» εξήγησε διότι δεν δεν υπάρχουν αρκετά ΕΚΑΒ και θα πρέπει να περιμένουν για ώρες.

«Το ΕΚΑΒ δέχεται πάρα πολλές κλήσεις, τα περιστατικά μας τα φέρνει δύο-δύο, τρία-τρία, οικογένειες ολόκληρες, τέσσερα, έξι άτομα μαζί» τόνισε ο κ. Μαντζιώρος αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ την στιγμή που οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από ασθενείς με κορονοϊό είναι δεκάδες καθημερινά.

Παράλληλα, επισημαίνει πως μια άλλη «λύση» που βρήκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τα βανάκια ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται εδώ και ένα τρίμηνο περίπου η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ (ΟΔΙΚ) τα οποία ωστόσο έχουν αποδειχθεί και αυτά ανεπαρκή.



«Είναι μεγάλη ταλαιπωρία, αυτά τα συγκεκριμένα βανάκια δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο, είναι λίγα στον αριθμό, καλύπτουν Αθήνα-Πειραιά, καμιά φορά Χαλκίδα … η αναμονή είναι τρομερά “επώδυνη” για τους ασθενείς που περιμένουν να μεταφερθούν στο σπίτι τους, μιλάμε για πάνω από 10-12 ώρες … εξυπηρετούν όλα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά».

Εν ολίγοις η κυβέρνηση συνεχίζει να αποδεικνύει την ανικανότητά της στη διαχείριση της πανδημίας ενώ χρόνο μετά κι ενώ δεκάδες ασθενείς συρρέουν καθημερινά στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα μέσα μεταφοράς να μετατρέπονται αυτόματα σε υγειονομικές βόμβες.

Δείτε το απόσπασμα στο : 1:50



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου