Τετάρτη, Απριλίου 14, 2021

Τι είδε ο Συριγος στα Πανεπιστήμια.




..




Την ώρα που οι φοιτητές κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στον νόμο που βάζει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες κινητοποίησεις ως... «επαναστατική γυμναστική» επειδή κατά τον ίδιο δεν έχουν νόημα γιατί δεν έχει μπει ακόμα η αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ο ίδιος απαντώντας σε ποιά πανεπιστήμια θα μπει το αστυνομικό σώμα υποστήριξε ότι «Πανεπιστήμιο Αθηνών, Καποδιστριακό, Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης είναι πανεπιστήμια στα οποία υπάρχουν πολλά παραβατικά επεισόδια τα οποία δεν σχετίζονται απαραιτήτως με το τι συμβαίνει μέσα στα μαθήματα όπου μπορεί να υπάρχει η γνωστή ιδεολογική τρομοκρατία. Υπάρχουν και εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ποινικά εγκλήματα εντός του πανεπιστημιακού χώρου είχαν μείνει ατιμώρητα λόγω της μη ύπαρξης αστυνομίας.


Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega ο Άγγελος Συρίγος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τις καταλήψεις που έχουν προχωρήσει φοιτητές και φοιτήτριες σε πανεπιστήμια τις τελευταίες ημέρες με αίτημα να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως.


«Είναι επαναστατική γυμναστική αυτή, για να κρατιόμαστε σε εγρήγορση» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Ξεκίνησε από το Μετσόβιο, συνεχίστηκε στο Αριστοτέλειο, Πάτρας, όπως και στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ήταν διάφορες κινήσεις νομίζω για να δείξουν ότι “είμαστε εδώ, υπάρχουμε”. Πάντα οι κλασσικές σκηνές, μια μικρή ομάδα, κάποιοι από αυτούς ήταν φοιτητές, κάποιοι μπορεί να μην ήταν».


Μάλιστα, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι στο Μετσόβιο έχουν γίνει ζημιές, χωρίς να λέει κάτι περαιτέρω που να τεκμηριώνει τα λόγια του. «Είχαμε καταλήψεις, που αν δεν κάνω λάθος, στο Μετσόβιο πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές» είπε.


Ερωτηθείς σε ποια πανεπιστήμια προορίζεται να υπάρξει πανεπιστημιακή αστυνομία ο ίδιος υποστήριξε ότι στα πανεπιστήμια «υπάρχει η γνωστή ιδεολογική τρομοκρατία» καθώς και «εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου» για να υπερασπιστεί την είσοδο της αστυνομίας στα ΑΕΙ. «Είναι σε πανεπιστήμια που υπάρχει μεγάλος χώρος είναι campus, όπως λέμε. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Καποδιστριακό, Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης είναι πανεπιστήμια στα οποία υπάρχουν πολλά παραβατικά επεισόδια τα οποία δεν σχετίζονται απαραιτήτως με το τι συμβαίνει μέσα στα μαθήματα όπου μπορεί να υπάρχει η γνωστή ιδεολογική τρομοκρατία. Υπάρχουν και εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως διακίνηση ναρκωτικών, βιασμοί».


Κατά τον ίδιο οι κινητοποιήσεις αυτόν τον καιρό για τα πανεπιστήμια δεν έχουν νόημα καθώς δεν έχει μπει ακόμη στα ιδρύματα η αστυνομία. «Ο νόμος προβλέπει ότι οι αστυνομικοί θα μπουν μέσα από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Θα προσληφθούν, θα εκπαιδευτούν και μετά θα μπουν» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχει και φοιτητές τώρα».


Τέλος, αναφερόμενος στην πρακτική άσκηση των φοιτητών, που έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας, περιορίστηκε να αναφέρει αόριστα ότι έχουν εξασφαλιστεί εμβόλια για όσους φοιτούν σε σχολές υγείας και θα έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Όταν ρωτήθηκε ποιο εμβόλιο προβλέπεται γι’ αυτούς υποστήριξε ότι «συνήθως εξασφαλίζονται από το περίσσευμα των εμβολίων». «Για τους υπόλοιπους φοιτητές που κάνουν πρακτική στα σχολεία έχουμε ζητήσει self-tests» ανέφερε ακόμη ο υφυπουργός.



thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου