Δευτέρα, Απριλίου 12, 2021

Αχρωματοψία ο Α.Γεωργιάδης; - Διάβασε λάθος τους χάρτες του ECDC και είπε (πάλι) πως «είμαστε οι καλύτεροι»
Λάθος διάβασε τον χάρτη του ECDC ο Α.Γεωργιάδης


Τι και αν όλοι πλέον υποστηρίζουν πως η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποτύχει στη διαχείριση του κορωνοϊού; Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, διάβασε λάθος τον χάρτη του ECDC και υποστήριξε (ξανά) πως... είμαστε οι καλύτεροι.


«Χθες ο "Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αντιμετώπισης Λοιμωδών Νοσημάτων"», είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC) «έβγαλε το νέο χάρτη, τον πανευρωπαϊκό, για τον κορωνοϊό. Όποιος τηλεθεατής το αμφισβητεί δεν έχει παρά να κάνει ένα google search και να πει "χάρτης ECDC για κορωνοϊό"».

«Η Ελλάδα χθες, στον χθεσινό χάρτη, είναι στην καλύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη, στην καλύτερη! Έχουμε το πιο ελαφρύ πορτοκαλί χρώμα. Άρα, τι φωνάζουμε;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Μία αναζήτηση όπως αυτή που προτείνει ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο, δεν αποδίδει τόσο αισιόδοξα στοιχεία.


Πέραν του ότι «χτες» ο ECDC δεν φαίνεται να ανάρτησε νέο χάρτη (που δημοσιεύεται Πέμπτη και αφορά συγκεντρωτικά στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας με τα πλέον πρόσφατα να είναι για την εβδομάδα 29/3-4/4), οι χάρτες δεν είναι τόσο κολακευτικοί για την χώρα μας. Στην ανάρτηση του ECDC ειδικά για την Ευρώπη την Παρασκευή ο χάρτης περιλαμβάνει πολλά «ελαφρύτερα πορτοκαλί» από αυτό της Ελλάδας, όπως εύκολα μπορεί να δει ο καθένας.


Είναι κατά συνέπεια σαφές ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αντιμετωπίζει δυσκολία στην διάκριση αποχρώσεων και θα ήταν πιθανώς ενδεδειγμένο να κάνει άμεσα κάποια εκδοχή του τεστ Ishihara που προσδιορίζει την αχρωματοψία και την έκτασή της. Το αν το πιθανό πρόβλημα αφορά μόνο τους τόνους του πορτοκαλί δεν είναι σαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου