Κυριακή, Μαΐου 16, 2021

ΜέΡΑ 25: Οι δυνάμεις καταστολής του Χρυσοχοΐδη στο πλευρό Νετανιάχου




Νέα σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση τις σχέσεις με το Ισραήλ της κυβέρνησης στο ισραηλινό κράτος αλλά και τη χθεσινή καταστολή στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην Αθήνα ζητώντας να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Το ΜέΡΑ 26 καταγγέλλει ότι «τη στιγμή που το καθεστώς Νετανιάχου συνεχίζει να δολοφονεί καθημερινά αμάχους παλαιστίνιους, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη διέλυσε με αύρες, χημικά και κυνηγητό στα στενά, την συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, μη τυχόν και κακοκαρδίσει τον καλό σύμμαχο του μνημονιακού τόξου, Μπίμπι».



Όπως αναφέρει το κόμμα, «ανδρες των ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη προσπάθησαν πολλές φορές να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσα στο οποίο και τη Νεολαία του ΜέΡΑ25 και δεν δίστασαν να πετάξουν χημικά και δακρυγόνα ακόμα και μέσα στην πλατεία της Πανόρμου, ενώ πραγματοποίησαν και αναίτιες προσαγωγές στον αίθριο χώρο ενός καφέ στην πλατεία».

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν την Τετάρτη) που οι δυνάμεις καταστολής διαλύουν μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. «Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η τακτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, πάντα πρόθυμη να αγκαλιάσει κάθε φονικό καθεστώς της περιοχής, αρκεί να είναι "το δικό μας φονικό καθεστώς"» σημειώνει η ανακοίνωση που καταλήγει ζητώντας από την κυβέρνηση να υποθάλπει τα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου