Σάββατο, Μαΐου 08, 2021

Προκαταρκτική εξέταση για την στοχοποίηση δικαστών σε υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων






Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών για στοχοποίηση δικαστών που χειρίζονται υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων, μέσω του διαδικτύου, “μαύρες λίστες” αλλά και ανοικτές επιστολές προς τον πρωθυπουργό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των εκπροσώπων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Αφορμή αποτέλεσε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων σύμφωνα με την οποία «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο “ομάδες πίεσης” με αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων.

Στοχοποιούν συγκεκριμένους δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές, καταρτίζοντας «μαύρες λίστες», καλούν σε υποβολή ομαδικών αναφορών, απειλούν χυδαία όποιον δικαστή «ανοίγει πόλεμο μαζί τους», λειτουργώντας έτσι με όρους εκβιαστικούς. Παρεμφερής μέθοδος είναι και οι ανοιχτές επιστολές δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό και εκθέτουν το «προσωπικό τους δράμα» με αβάσιμες αιτιάσεις και συκοφαντίες».

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη ο οποίος καλείται να διακριβωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις από αναρτήσεις για «μαύρες λίστες» δικαστών, ομαδικές αναφορές σε βάρος τους αλλά και ανοιχτές επιστολές «δήθεν αγανακτισμένων πολιτών» προς τον πρωθυπουργό, όπως καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου