Τετάρτη, Μαΐου 12, 2021

“Σκάει” Δικαστική Απόφαση – “Βόμβα” - Noor1: Ο Άρειος Πάγος Άσκησε Αναίρεση Κατά Της Απόφασης Του Εφετείου





Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Δημητριάδη, τελικά άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του «Noor one».
…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη


Όπως είχε προαναγγείλει ο υποφαινόμενος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Άρειος Πάγος στάθηκε κι αυτή τη φορά στο ύψος του σε μια προσπάθεια να διασώσει το κύρος της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Ο λόγος γίνεται για τη σκανδαλώδη απόφαση που είχε λάβει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Έτσι, ο αθωωθείς σε δεύτερο βαθμό και καταδικασθείς πρωτοδίκως, Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενός φίλος του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, θα ξανακαθίσει στο εδώλιο μαζί με τους υπόλοιπους αποφυλακισθέντες και αθωωθέντες, κινδυνεύοντας με οριστική καταδίκη.
Στο ίδιο δικαστήριο θα κριθούν εκ νέου και οι καταδικασθέντες που είχαν λάβει ελαφρυντικά, ήτοι οι Μάκης Γιαννουσάκης και Γιώργος Μπουρδούβαλης, με τον πρώτο να έχει υποβάλει κι αυτός αίτημα αναίρεσης, λόγω της συμβολής των πληροφοριών που έδωσε για να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης των Τούρκων ναρκέμπορων.


Το διαβιβαστικό Πλιώτα «διέσωσε» την ελληνική Δικαιοσύνη
Ειδικότερα, με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα εξετάστηκε το σκεπτικό για την απαλλαγή των Κοτσώνη, Κουρούβανη, Φάρου και για τα ελαφρυντικά που έσπασαν τα ισόβια των Γιαννουσάκη, Μπουρδούβαλη και τριών Τούρκων.



Πρώτον ως προς το απαλλακτικό σκέλος της απόφασης με την οποία αθωώθηκαν ο επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιος Κοτσώνης, ο υποναυλωτής Βασίλειος Κουρούβανης και ο πρώην πλοιοκτήτης Παναγιώτης Φάρος.

Υπενθυμίζεται πως ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε απαλλαγεί με «ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε αναφέρει η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη, ενώ ο Π. Φάρος είχε αθωωθεί παμψηφεί χωρίς καμία αμφιβολία, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου, η οποία είπε πως οι Κοτσώνης – Κουρούβανης μαζί με τους καταδικασθέντες Γιαννουσάκη – Μπουρδούβαλη «ενήργησαν με πλήρη συνείδηση και στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου, προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος για τους ίδιους» από τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα.

Δεύτερον επανεξετάστηκε η χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής μετά την πράξη σε όλους τους καταδικασθέντες, απόφαση με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχαν επιβληθεί στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, τον Γεώργιο Μπουρδούβαλη και στους τρεις Τούρκους που θα βοηθούσαν στη μεταφορά των ναρκωτικών στο εξωτερικό. Καταδικάστηκαν σε 18 έτη κάθειρξη, ενώ ήδη ο Μ. Γιαννουσάκης έχει αποφυλακιστεί, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Οι τίτλοι τέλους σ’ ότι αφορά αυτό το σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης που περιλαμβάνει τους 2,1 τόνων ηρωίνης που μπήκαν στην Ελλάδα με το «Noor One» αναμένεται να πέσουν σε 5-6 μήνες από σήμερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PIPERATA.GR από αξιόπιστη υψηλόβαθμη δικαστική πηγή “σκάει” απόφαση – “βόμβα”…





Αξιόπιστη υψηλόβαθμη δικαστική πηγή δηλώνει αποκλειστικά στο #PiperataGr ότι οσονούπω “σκάει” απόφαση – “βόμβα”… Αν επιβεβαιωθεί, τελικά, κάποιος, κάπως… δείχνει να χάνει σιγά-σιγά τα πανίσχυρα και ανίκητα παραδικαστικά ερείσματα του… #Noor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου