Παρασκευή, Μαΐου 07, 2021

Επιβεβαίωση Piperata.Gr: Eπίσημη Η Καταγγελία Κούγια Στην ΕΕΑ Για ΠΑΣ Και Σαββίδη





Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Piperata.gr και του Πάρι Κουρτζίδη, που στις 26/4 αποκάλυψε την πρόθεση του Αλέξη Κούγια να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στην ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΣ Γιάννινα.
Οπως είχε γράψει ο Πάρις Κουρτζίδης στα Piperata.gr, o μεγαλομέτχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε επίσημα ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει περάσει εδώ και καιρό ουσιαστικά στα χέρια ιδιοκτήτη άλλης μεγάλης ΠΑΕ της Super League. Ο κ. Κούγιας κατηγορεί τον Ιβάν Σαββίδη πως χρηματοδότησε την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης στον ΠΑΣ.


Η επίσημη καταγγελία Κούγια στην ΕΕΑ

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (7/5), ο κ. Κούγιας έκανε επίσημη καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητώντας την τιμωρία του ΠΑΣ Γιάννινα, αναφορικά με αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της ομάδας των Ιωαννίνων από το 2015, η οποία δεν δηλώθηκε ποτέ, παράβαση που εφόσον βεβαιωθεί, προκαλεί άμεση αφαίρεση βαθμών στην ομάδα που παρανόμησε.

Οπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Κούγιας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε και αποκαλύπτεται από την καταγγελία στην ΕΕΑ, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, εμφανίζεται να έχει αλλάξει χέρια από το 2015. Από τον Γιώργο Χριστοβασίλη φέρεται να να έχει μεταβιβαστεί στον Κωνσταντίνο Αυδή. Γιο του Ιωάννη Αυδή, τη μαρτυρία του οποίου επικαλείται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ στην καταγγελία του με την οποία αιτείται να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για την υπόθεση, στην οποία εμπλέκει τον Ιβάν Σαββίδη, ως άνθρωπο που χρηματοδότησε την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση.
Η διαμεσολάβηση του Συγγελίδη της Ξάνθης

Στην καταγγελία του, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, εξηγεί πως ο Ιωάννης Αυδής συναντήθηκε μαζί του στα Γιάννενα και του εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε χέρια η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Με τη διαμεσολάβηση, όπως υποστηρίζει, του Ιωάννη Συγγελίδη (πρώην ιδιοκτήτη του 50% της ΠΑΕ Ξάνθη).

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι ο τελευταίος επικοινώνησε τα Χριστούγεννα του 2014 με τον Ι. Αυδή, ζητώντας του να «εξυπηρετήσει» τον Ιβάν Σαββίδη, για να αποκτήσει το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από τον Χριστοβασίλη. Παράγοντα για τον οποίο επισημαίνει ότι είχαν άριστες σχέσεις και ήθελε να τον βοηθήσει να καθαρίσει από τα σχεδόν 8.000.000 € χρέη της ΠΑΕ.
Το… τρίτο πρόσωπο

Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι Αυδής του τόνισε πως ο «για αυτή την οικονομική διευκόλυνση ο Ιβάν Σαββίδης ζητούσε να έχει μια κατοχύρωση, την οποία οι νομικοί και ποδοσφαιρικοί του σύμβουλοι θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να αφορά τον απόλυτο έλεγχο λειτουργίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με κατοχή μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, την οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει ο Ιβάν Σαββίδης (…) οπότε ζήτησε από τον Ιωάννη Αυδή να εμφανιστεί ότι αυτός θα είναι ο ιδιοκτήτης των μετοχών , χωρίς όμως ποτέ να αποκαλυφθεί αυτή η ιδιότητά του».

Η καταγγελία του κ. Κούγια αναφέρει πως επειδή ούτε ο Ι. Αυδής μπορούσε να πάρει της μετοχές (σ.σ. είχε 50%-50% εταιρεία με τον Συγγελίδη, που ήταν ήδη μέτοχος της Ξάνθης και άρα θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί πολυϊδιοκτησία), θα έπρεπε να βρεθεί ένα τρίτο πρόσωπο, για να μην προκύψουν νομικά προβλήματα. Ετσι, «επελέγη ως αγοραστής, διαχειριστής και κάτοχος των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ο γιος του Ιωάννη Αυδή, Κωνσταντίνος Αυδής».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην καταγγελία, «…στις 27/12/2015 στα γραφεία της εταιρείας συμβολαιογράφων Αργυρίου, Αθανασίου και Ελένης Δράγιου, (…) οι ως άνω συμβολαιογράφοι συνέταξαν τα υπ’ αρ. 10238 και 10239 συμβόλαια, βάσει των οποίων εκείνη την ημέρα μεταβιβάστηκαν και παραδόθηκαν στον Κωνσταντίνο Αυδή 153.189 μετοχές από τον Γεώργιο Χριστοβασίλη, ο οποίος μέχρι εκείνη την ημέρα ήταν ιδιοκτήτης και κάτοχός τους».
Κούγιας: “Δεν ενημερώθηκε ποτέ η ΕΕΑ για την αλλαγή”

Ο κ. Κούγιας καταγγέλλει ότι από εκείνη την ημέρα δεν ενημερώθηκε ποτέ η ΕΕΑ, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί αυτομάτως θέτει θέμα αφαίρεσης βαθμών του ΠΑΣ Γιάννινα (σ.σ. η αρχική ποινή ήταν υποβιβασμός, αλλά άλλαξε με την τροπολογία Γεραπετρίτη σε αφαίρεση βαθμών). Επίσης, αφού κάνει λόγο για «απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ιβάν Σαββίδη», κάνει ειδική μνεία στις μεταγραφές των Χάρη Χαρίση (480.000 €), Νίκου Κοροβέση (380.000 €) και Μάρκου Βελίδη (750.000) από τον ΠΑΣ στον ΠΑΟΚ, εκτιμώντας ότι τα ποσά αυτά είναι πιθανόν να αποτελούσαν «τίμημα» για τη μεταβίβαση των μετοχών, μαζί με τη μεταγραφή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Μάλιστα, για τον τελευταίο σημειώνει ότι πήρε ως ελεύθερος στον ΠΑΟΚ, κάνοντας προσφυγή για οφειλή… 2.000 €! Με τον κ. Κούγια να αναφέρει ότι ο Αυδής του είπε πως αυτό έγινε γιατί ο Σαββίδης δεν ήθελε να πληρώσει άλλα λεφτά.
Στο τέλος της καταγγελίας η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούφιας αιτούνται τα εξής:

«Τη διενέργεια της κατά το νόμο επιβεβλημένης έρευνας από την κατά νόμο αρμόδια Επιτροπή σας και την έκδοση πορίσματος που να πιστοποιεί εφόσον η έρευνα το αποδείξει, τις παραβάσεις τόσο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όσο και οποιασδήποτε άλλης ΠΑΕ από την έρευνα θα αποδειχθεί ότι εμπλέκεται σε αυτές τις παραβάσεις και ειδικότερης της ΠΑΕ Ξάνθη, της οποίας ο συνιδιοκτήτης Πολυχρόνης Συγγελίδης αποδεδειγμένα είναι συνέταιρος του Ιωάννη Αυδή και πιθανός και του Κωνσταντίνου Αυδή σε επιχειρήσεις.

Αλλά και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εφόσον αποδειχθούν ως αληθή τα διηγηθέντα και αποκαλυφθέντα από τον Ιωάννη Αυδή στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας μας, Πρόεδρο και ιδιοκτήτη αυτής κ. Αλέξιο Κούγια και συγκεκριμένα εφόσον αποδειχθεί ότι είτε ο Κωνσταντίνος Αυδής είτε ο Ιωάννης Αυδής, οι οποίοι είναι και οι κάτοχοι στο κρίσιμο χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε ανωτέρω αλλά και σήμερα των άνω μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, έχουν κοινές επιχειρήσεις ή κοινές συναλλαγές με τον Πολυχρόνη Συγγελίδη και τον Ιβάν Σαββίδη ή εταιρείες συμφερόντων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου