Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

40% η αύξηση των αντικειμενικών στο Πέραμα, στα “κάγκελα” η δημοτική αρχή: “Κακόγουστη φάρσα, ειδικά τη στιγμή που κυβέρνηση-Περιφέρεια θέλουν να δεχτούμε μαζί με τη Φυλή όλα τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου”



Εξοργιστική για τους πολίτες, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Πέραμα η δημοτική Αρχή.
«Είναι μία αδικαιολόγητη επιλογή της κυβέρνησης που πλήττει τα πλέον ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, αφού η αύξηση αυτή είναι δεδομένο πως θα συμπαρασύρει από 01-01-2022 προς τα πάνω 20 διαφορετικούς φόρους και τέλη επί των ακινήτων και θα οδηγήσει στην αύξηση των ενοικίων», σημειώνει.

«Αυτήν την εξέλιξη την εκλαμβάνουμε ως κακόγουστη φάρσα, ιδιαίτερα τη στιγμή που η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής θεωρούν πως η πόλη μας πρέπει να δεχθεί μαζί με τη Φυλή τα απορρίμματα ολόκληρου του λεκανοπεδίου», υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στο Δήμο Περάματος με την αύξηση να ξεκινά από το 28% και να φτάνει στο 40% (ΦΕΚ 2375/7.6.2021).

Θεωρούμε πως αυτή η αύξηση είναι άδικη και εξοργιστική για τους πολίτες, ενώ γεννώνται σοβαρά ερωτήματα για τον πραγματικό σκοπό αυτού του σχεδιασμού, καθώς την ίδια στιγμή σε περιοχές όπως η Εκάλη και η Κηφισιά οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται.

Είναι μία αδικαιολόγητη επιλογή της κυβέρνησης που πλήττει τα πλέον ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, αφού η αύξηση αυτή είναι δεδομένο πως θα συμπαρασύρει από 01-01-2022 προς τα πάνω 20 διαφορετικούς φόρους και τέλη επί των ακινήτων και θα οδηγήσει στην αύξηση των ενοικίων.

Αυτήν την εξέλιξη την εκλαμβάνουμε ως κακόγουστη φάρσα, ιδιαίτερα τη στιγμή που η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής θεωρούν πως η πόλη μας πρέπει να δεχθεί μαζί με τη Φυλή τα απορρίμματα ολόκληρου του λεκανοπεδίου.

Οι εποχές που οι κυβερνήσεις σχεδίαζαν και υλοποιούσαν ερήμην των πολιτών και των αιρετών εκπροσώπων τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου