Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021

Κύπρος: Η Αννίτα Δημητρίου η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής


 

Με 25 ψήφους και με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΕΛΑΜ, η βουλευτής Αννίτα Δημητρίου εξελέγη την Πέμπτη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο, έπειτα από δύο ψηφοφορίες.

Η κυρία Δημητρίου είναι η πρώτη γυναίκα στην πολιτική Ιστορία της Μεγαλονήσου που καταλαμβάνει το αξίωμα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Γεννήθηκε  στους Τρούλλους στις 18 Οκτωβρίου 1985, σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις στις διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Πριν από την εκλογή της ως βουλευτής, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Capital TV τα Σαββατοκύριακα και εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ενώ συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορα οργανωμένα σύνολα.

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Κυπριανού.

Στις Κοινοτικές εκλογές του 2011 εκλέχθηκε κοινοτική σύμβουλος στους Τρούλλους με τον ΔΗΣΥ. Ήταν η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε στη θέση αυτή. Διετέλεσε γραμματέας της τοπικής επιτροπής ΔΗΣΥ Τρούλλων την περίοδο 2013-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου