Πέμπτη, Ιουνίου 10, 2021

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Μέγαρο Μαξίμου


ο κύριος Μάξιμος


Από τα τρία «κέντρα», θα μείνει το ένα!

Ο ανασχηματισμός που έρχεται δεν θα είναι σαρωτικός μόνο για τα υπουργεία. Θα σαρώσει κυριολεκτικά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πολυφωνία και η αμετροέπεια δύο εκ των τριών «κέντρων» που εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και προσπάθησαν να παραστήσουν τους «αναπληρωτές πρωθυπουργούς», είναι η αιτία για το μεγάλο ξεκαθάρισμα που έρχεται.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν τεκμηριώσει όσα υποστήριζε εδώ και πολλούς μήνες ο στενότερος συνεργάτης του αναφορικά με την δράση των «άλλων δύο», που όχι μόνο δεν ενίσχυε, αλλά αντίθετα υποβάθμιζε την εικόνα της κυβερνητικής συνοχής ακόμα και στο ανώτατο επίπεδο!
Έτσι, μαζί με την αλλαγή σε νευραλγικό υπουργείο που μονοπωλεί την επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες, αλλαγή που είχε ζητήσει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εδώ και αρκετό καιρό, θα επέλθει σάρωση και εντός του Μεγάρου με δύο πρωτοκλασάτα στελέχη να απομακρύνονται, αναλαμβάνοντας περιφερειακά χαρτοφυλάκια.

Μεγάλη ενόχληση άλλωστε έχει προκληθεί και από μία περίεργη εξέλιξη σε πολύκροτο διαγωνισμό που απασχόλησε την επικαιρότητα.

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις, διαδραματίζει πρόσωπο που συνδέεται με ιστορική φιλιά με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ υπήρξε ίσως ο πλέον έμπιστος άνθρωπος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Έχει μάλιστα στενή συγγενική σχέση με βουλευτή της παράταξης, την οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλεύεται για να προωθήσει τον συγγενή που σε χαρτοφυλάκιο, γεγονός που έχει εκτιμηθεί δεόντως τόσο από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου