Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2021

«Το black out» στο OPEN την ώρα που είχε περάσει και το ΣΚΑΪ – Τι συνέβη πραγματικά





«Μαύρο» έπεσε χθες το απόγευμα ξαφνικά στις οθόνες του OPEN την ώρα μετέδιδε σε live συνδέσεις την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Βαρυμπόπη και τα άλλα μέτωπα.

Το κανάλι του Χρήστου Παναγιωτόπουλου είχε κερδίσει από νωρίς τη μάχη της ενημέρωσης έχοντας συγκεντρώσει στους δέκτες του το ενδιαφέρον των τηλεθεατών με διαρκής επί τόπου συνδέσεις στα... πύρινα μέτωπα της εξέλιξης των πυρκαγιών αλλά και έγκαιρες επαφές στα «παράθυρα» με τα κρίσιμα πρόσωπα. Και ενώ γύρω στις 19:00 με 19:15 το OPEN είχε ξεπεράσει και το ΣΚΑΪ στα νούμερα τηλεθέασης ξαφνικά κόπηκαν live μεταδόσεις και στην οθόνη για πολλή ώρα έπαιζε η γνωστή εικόνα με τις 4 έγχρωμες γραμμές (διακοπή σήματος). Σε επικοινωνία που είχε από την πρώτη στιγμή το thefaq με το OPEN ,έγινε γνωστό ότι κατέρρευσαν τα ups στο master control, στη ροή ειδήσεων και στις live συνδέσεις. 
Αποτέλεσμα ήταν ουσιαστικά το κανάλι να μη μπορεί να εκπέμψει τίποτα, ούτε καν crowl με το οποίο θα ειδοποιούσε για το πρόβλημα και τη συνέχεια του προγράμματος. Από κει και πέρα και – ενώ είχαν προγραμματιστεί διαρκείς έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές μέχρι το επόμενο πρωί στις 17:00 όπου θα αναλάμβανε τη νέα ζώνη της ημέρας – το μόνο που μεταδιδόταν ήταν ταξιδιωτικές εκπομπές σε επανάληψη του Τάσου Δούση και αυτές όχι από το master control του OPEN αλλά από την DIGEA που τις κρατούσε σε αρχείο. 
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο προγραμματισμένος αγώνας του ΠΑΟΚ μεταδόθηκε με καθυστέρηση πέντε λεπτών και με τεχνολογικό εφεύρημα ενώ δεν μπορούσαν ούτε crowl να περάσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα στις οθόνες . 
Παρόλα αυτά ο ενημερωτικός τομέας του OPEN έβγαλε διαδικτυακά έκτακτη εκπομπή για τις φωτιές στη 1:30 τα ξημερώματα. Σήμερα από το πρωί γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η βλάβη πλήρως με την κατάρρευση των ups, ενώ έχουν προγραμματιστεί ζωντανές συνδέσεις με όλα τα μέρη που έχουν χτυπήσει φωτιές και συνεχόμενες έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές που έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 5:00 το πρωί, θα συνεχιστούν με το διευρυμένο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων και θα πάνε σερί μέχρι όσο χρειαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου