Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2021

Χάνεται η μάχη με τη φωτιά! Καίγονται και οι Αφίδνες – Εγκαυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (video)




Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης! Σταμάτησαν τα εναέρια μέσα - Γαλλία, Ελβετία και Ρουμανία στέλνουν ενισχύσεις


Ανεξέλεγκτη είναι η πύρινη κόλαση στην Αττική που κάνει στάχτη σπίτια, περιουσίες, αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Η μάχη με τις φλόγες δείχνει να χάνεται καθώς η φωτιά έχει φτάσει ήδη στις Αφίδνες, στα Κιούρκα και καίει σπίτια.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση και για τις Αφίδνες και οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες να κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας το συντομότερο.





Οι φλόγες καταπίνουν περιουσίες και στη Δροσοπηγή όπου νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους. Οι άνεμοι φαίνεται να έχουν δυναμώσει σε ορισμένα σημεία, ενώ την ίδια στιγμή τα λίγα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου. Ταυτόχρονα έχουν απομακρυνθεί οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από διάφορα σημεία καθώς υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των πυροσβεστών.

.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν δύο εγκαυματίες στο Κρυονέρι οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά που καίει τη Δροσοπηγή κατευθύνεται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και ενώ στις φλόγες έχει τυλιχθεί και το  Κρυονέρι

Νωρίτερα όπως μετέδωσε το Open, έρχεται βοήθεια από το εξωτερικό προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Συγκεκριμένα θα έρθουν 2 γαλλικά καναντέρ, τρία ελικόπτερα από την Ελβετία και 112 πυροσβέστες με τα οχήματά τους από τη Ρουμανία. 

Οι φλόγες έχουν μπει στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι και καίνε το κοιμητήριο. «Κάποιοι έχουν στόχο να κάψουν το Τατόι»,δήλωσε στο Open ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τατοΐου Βασίλης Κουτσαβλής, κάνοντας λόγο και για οικολογική καταστροφή, ενώ απευθύνει έκκληση να γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην καεί ο ιστορικός πυρήνας του κτήματος.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλουν οι πυροσβέστες στο Κρυονέρι προκειμένου να εμποδίσουν τη φωτιά να φτάσει στα σπίτια. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού λίγο πριν τις  18:00 αλλά και οι επίγειες δυνάμεις απομακρύνθηκαν καθώς η φωτιά έκαιγε σε δύσβατα σημεία και δεν ήταν δυνατό να βοηθήσουν. Οι φλόγες βρίσκονται δίπλα σε πυλώνες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να σημειωθούν εκρήξεις.

Στη Δροσοπηγή άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσαν να εκκενώσουν τα σπίτια πόρτα – πόρτα, ενώ οι πυροσβέστες έκοβαν δέντρα περιμετρικά των σπιτιών για να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν στις οικίες των πολιτών.

varybobi6

Δυστυχώς το δραματικό συμπέρασμα αυτή την ώρα είναι ότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να βοηθήσουν και χρειάζονται εναέριες ρίψεις νερού. Απελπισμένος ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δήλωσε νωρίτερα στο Open: «δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε».

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Τροχαίας έχουν κλείσει οι δρόμοι προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρο Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ταβέρνα το Χανί) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Τατοΐου από την Λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
  • Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο
  • Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος
  • Εθνική Οδός Μαλακάσας σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη
  • Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγία Τριάδος
  • Δροσοπηγής από το ύψος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή
  • Τατοΐου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη

Κλειστή παραμένει, εδώ και λίγη ώρα, η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των Οινοφύτων, λόγω της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου