Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2021

Άλλο… εννοούσε ο Πλεύρης όταν προέτρεπε σε νεκρούς μετανάστες και αποκλεισμό από το ΕΣΥ (Video)





«Το μεταναστευτικό μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, η οποία δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες. Και για να γίνω κατανοητός: Εάν δεν υπάρχουν νεκροί…» έλεγε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης το 2011 σε κομματική εκδήλωση του... ΛΑΟΣ. Πλέον, ως υπουργός Υγείας ισχυρίζεται πως το νόημα των λεγόμενων του παραποιήθηκε τόσο για τη συγκεκριμένη δήλωση όσο και για το ρατσιστικό κρεσέντο περί μη περίθαλψης προσφύγων από το ΕΣΥ.

Η δικαιολογία περί διαστρέβλωσης διατυπώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε τον λόγο και ζήτησε από τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ να ανακαλέσει τις αποκρουστικές δηλώσεις για τον αποκλεισμό προσφύγων από το σύστημα υγείας.

«Δεν μου αρέσει να μου κουνάει το δάχτυλο ο υπουργό Υγείας που πριν από 10 χρόνια έλεγε ότι το ΕΣΥ δεν θα αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες. Και είχε 10χρόνια να το ανακαλέσει…» είπε, θυμίζοντας πως όταν ο κ. Πλεύρης ξαναρωτήθηκε πρόσφατα στα social media, προτίμησε να μην επανορθώσει.

«Είναι απαράδεκτο να έχουμε υπουργό που λέει στους γιατρούς να ξεχάσουν τον όρκο του Ιπποκράτη. Σας δίνω άλλη μια ευκαιρία να ανακαλέσετε» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Πείτε στους συνεργάτες σας να διαβάζουν καλύτερα»

Ο υπουργός Υγείας αντί ειλικρινούς μεταμέλειας, κατέφυγε στον ισχυρισμό της παραποίησης των λεγόμενων του και προέτρεψε τον κ. Τσακαλώτο να ζητήσει από τους συνεργάτες του «να διαβάζουν καλύτερα».

Απαντώντας επί προσωπικού, ο Θ. Πλεύρης προφασίστηκε ότι έχει εξηγήσει από το 2016 ότι άλλο ήθελε να πει. «Μην είστε ανακριβείς…» κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο και πρόσθεσε: «Πείτε στους συνεργάτες σας να διαβάζουν καλύτερα».

Οι φασιστικές δηλώσεις του Θ. Πλεύρη για νεκρούς, αποκλεισμό από το ΕΣΥ και «ζωή κόλαση που θα φαντάζει παράδεισος»:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου