Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2021

Εξάρχεια / Τα βίντεο της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας - Δεν πήραν ακόμα το μάθημά τους ΒΙΝΤΕΟ


Μπορεί οι αστυνομικοί να κάθισαν στα θρανία για να μάθουν τα αυτονόητα, υπάρχουν, όμως, θύλακες που χρειάζονται υπερεντατικά μαθήματα


Μέσα από τρία αποκλειστικά βίντεο του avgi.gr, αποτυπώνεται η εμμονή των αστυνομικών δυνάμεων και της πολιτικής και φυσικής τους εξουσίας, σε πράξεις βίας και αυθαιρεσίας.


Πεδίον δόξης λαμπρό ήταν για μια ακόμα φορά τα Εξάρχεια με αφορμή τις διαδηλώσεις για τα δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε, περίπου, ένα μήνα, δυνάμεις των ΜΑΤ, καταγράφονται σε βίντεο να καταστρέφουν ξένη περιουσία και να προχωρούν σε καταστροφές σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Και όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις διαδηλώσεις, υπάρχουν πάντα αστυνομικοί των ΜΑΤ που αρέσκονται να χτυπούν ακόμα και άτομα που έχουν συλληφθεί για να προσαχθούν.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από δέκα ημέρες η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας υπερηφανευόταν γιατί κάθισε στα θρανία τους πρώτους 2.500 αστυνομικούς για να τους κάνει μαθήματα συμπεριφοράς, διαχείρισης θυμούς καθώς και ποινικού δικαίου αστυνομικής λειτουργίας και χρήσης όπλων.
Όπως φαίνεται, όμως, από τα βίντεο ντοκουμέντα, κάποιοι χρειάζονται επειγόντως υπερεντατικά μαθήματα.

Έσπασαν την τζαμαρία πολυκατοικίας

Το πρώτο βίντεο, όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της «ΑΥΓΗΣ» Κώστας Παπαντωνίου, είναι από την οδό Τζαβέλλα, όταν χωρίς να συμβαίνει κάτι που να δικαιολογεί την επίθεση της αστυνομίας, οι άνδρες της ομάδας «Δράση» επιτέθηκαν σε άτομα που βρίσκονταν στο σημείο.

Πολλοί από αυτούς προσπάθησαν να μπουν στην πολυκατοικία ώστε να προστατευθούν από την απρόκλητη βία των αστυνομικών, ωστόσο οι τελευταίοι έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου της πολυκατοικίας και προχώρησαν σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Τότε, τουλάχιστον ένας αστυνομικός με το γκλοπ στο χέρι σπάει την τζαμαρία της πολυκατοικίας. «Έξω, έξω τώρα!» ακούγεται να φωνάζουν οι αστυνομικοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην πολυκατοικία μένουν ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» Σπύρος Βασιλείου και ο συγγραφέας Δημήτρης Τσεκούρας.

Σε δεύτερο βίντεο του avgi.gr φαίνονται οι αστυνομικοί να βγάζουν από την πολυκατοικία διαδηλωτές συλλαμβάνοντάς τους, αφού βεβαίως πρώτα έσπασαν την τζαμαρία.

Πισώπλατο χτύπημα στο κεφάλι σε διαδηλωτή που είχε συλληφθεί

Βίντεο του ρεπόρτερ της «Αυγής» Κώστα Παπαντωνίου, δείχνει τους άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν στο κεφάλι διαδηλωτή ενώ ο τελευταίος έχει συλληφθεί και ήταν, ήδη, ακινητοποιημένος. Το περιστατικό καταγράφηκε στην οδό Σολομού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα ΜΑΤατζής έσπασε την τζαμαρία καταστήματος στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια κοπέλα
Μάλιστα, εργαζόμενοι και πελάτες έντρομοι αρχίζουν να του φωνάζουν και ακούγεται μια κοπέλα να τον ρωτάει «τι κάνεις, είσαι τρελός»;

Και ο ΜΑΤατζής απαντάει προκλητικά: «Ναι, είμαι τρελός»

Η ΕΛΑΣ μετά την αποκάλυψη του βίντεο και τον σάλο που προκάλεσε, ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί διοικητική διερεύνηση ενώ το σχετικό βίντεο  υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση, χωρίς να υπάρχει, μέχρι στιγμής, καμιά πληροφορία για την εξέλιξη της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου