Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2021

Τηλεθέαση Top 10 29/11/2021: Το debate του ΚΙΝΑΛ «έκοψε» τηλεθεατές από τις «Άγριες μέλισσες»- Λέτε;





Ένα μυστήριο που αναζητά απάντηση. Γιατί οι «Άγριες μέλισσες» υποχώρησαν στην πέμπτη θέση της λίστας με τα δημοφιλέστερα προγράμματα της χθεσινής ημέρας, Δευτέρας 29 Νοεμβρίου;

Η απάντηση δεν είναι ευκολάκι. Για παράδειγμα το επεισόδιο της σειράς «Σασμός» που φιγουράρει στην πρώτη θέση έχει υψηλή τηλεθέασης, όμως λιγότερη από την τηλεθέαση που είχε κάνει την ίδια... ημέρα της περασμένης εβδομάδας το επεισόδιο της σειράς «Η γη της ελιάς» που ήταν και το δημοφιλέστερο τότε.

Η σειρά του Mega είχε επίσης χθες τηλεθέαση μικρότερη συγκριτικά με το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας (22/11).


Ψαλίδισε τηλεθέαση


Στα «κιλά» του ο «Τροχός της τύχης» και ακλόνητος στην τρίτη θέση,

Η σατιρική «Ράδιο αρβύλα» είχε καλύτερη απόδοση (1,2% ποσοστό τηλεθέασης καλύτερο από αυτό της προπερασμένης Δευτέρας).

Και νάτες στο πέμπτο σκαλοπάτι οι «Άγριες μέλισσες» που ήταν αντικρυστά με το ΕΡΤικο debate του ΚΙΝΑΛ.


Η έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ σίγουρα σημείωσε τηλεθέαση μικρότερη του 5,3%, αλλιώς θα την βλέπαμε στο τηλεβαρόμετρο της Δευτέρας (29/11).


Φαίνεται πάντως ότι ψαλίδισε την τηλεθέαση έστω και από λίγο σε κάθε ένα από τα επεισόδια των καθηλωτικών σειρών «Σασμός», «Η γή της ελιάς» και «Άγριες μέλισσες».

Ικανοποίηση σε ΕΡΤ και ΚΙΝΑΛ


Η τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ πάντως άφησε ικανοποιημένη και την ΕΡΤ και το ΚΙΝΑΛ.

Η εκπομπή είχε υπερδιπλάσια τηλεθέαση συγκριτικά με την αντίστοιχη που είχε διοργανώσει το 2017 η κρατική ραδιοτηλεόραση σύμφωνα με δεδομένα της Nielsen Audience Measurement που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ.

Περισσότεροι από 380.000 πολίτες (συγκεκριμένα 382.434) παρακολούθησαν χθες, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, την τηλεμαχία που μετέδωσε η ΕΡΤ για την εκλογή της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Αριθμός πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά και για το ΚΙΝΑΛ, ανεβάζοντας την ΕΡΤ1 στην τέταρτη θέση στο λεγόμενο prime time, ξεπερνώντας όχι μόνο το OPEN, αλλά ακόμη και τον SKAI.

Καλύτερα από το debate του 2017

Για να έχει κανείς μια τάξη μεγέθους, το αντίστοιχο debate του 2017 που είχε πάλι μεταδώσει η ΕΡΤ για την εκλογή του πρώτου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής, είχε σημειώσει μέσο μερίδιο τηλεθέασης μόλις 3% και το είχαν παρακολουθήσει 137.000 πολίτες.

Στην αύξηση της τηλεθέασης συνέβαλαν και οι δημοσιογραφικές καινοτομίες που δοκίμασε για πρώτη φορά χθες η ΕΡΤ ενθαρρύνοντας έναν πιο ελεύθερο διάλογο μεταξύ των συνυποψηφίων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε η Nielsen για τη χθεσινή τηλεαναμέτρηση, μετά τις 11:00 το βράδυ το μερίδιο τηλεθέασης (η απόδοση στην ώρα μετάδοσης δηλαδή, η οποία είναι συγκρίσιμη μόνον εκείνη που έχουν τα ακριβώς «απέναντι» προγράμματα) του debate ξεπέρασε ακόμη και το 10.5%, ενώ τουλάχιστον για ένα λεπτό παρακολούθησαν την τηλεαναμέτρηση 1.320.342 τηλεθεατές.

Αδιαφόρησαν οι νέοι ηλικιακά τηλεθεατές

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έδειξαν οι άνδρες ψηφοφόροι. Στους άνδρες άνω των 55 ετών το μέσο μερίδιο τηλεθέασης έφτασε το 17,2%. Αν αυτό είναι το καλύτερο που κατάφερε η τηλεμαχία δεν το λες ό,τι καλύτερο από κάθε άποψη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ΕΡΤ ήδη έχει δηλώσει παρούσα να διοργανώσει και να μεταδώσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ένα ακόμη debate ανάμεσα σε εκείνους που θα επικρατήσουν στις εκλογές της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, αν φυσικά το συμφωνήσουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου