Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2022

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια -Κλείνει στις 11.00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. 

Αιτία, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 11 το πρωί, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης στα Προπύλαια. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

Νέο συλλαλητήριο από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς θα γίνει σήμερα Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα την ασφαλή λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μέσω της πανδημίας.

Περισσότερα από 350 ήταν τα κατειλημμένα σχολεία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 14/1 , ενώ συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο υπουργείο Παιδείας.


Στη σημερινή κινητοποίηση με αποφάσεις τους συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Παιδαγωγικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΑΣΟΕΕ και ΣΕΤ του ΠΑΔΑ.

Τι διεκδικούν

Τα αιτήματα της κινητοποίησης, ανάμεσα σε άλλα, είναι:
Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.
Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές.
Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία. Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές.
Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο.
Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές. Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.
Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου