Τετάρτη, Ιανουαρίου 26, 2022

Κακοκαιρία Ελπίδα: 8 τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στη Λιβαδειά

Πολλά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία Ελπίδα. Σύγκρουση τρένων με 8 τραυματίες.

Οκτώ άτομα, τα οποία διακομίζονται σε νοσοκομείο, τραυματίστηκαν -κατά τις πρώτες πληροφορίες- ελαφρά ύστερα από σιδηροδρομικό ατύχημα το οποίο έλαβε χώρας μεταξύ Λιβαδειάς και Τιθορέας εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα με 200 επιβάτες, ακινητοποιήθηκε λόγω χιονιού έξω από τη Λιβαδειά. Τότε, μια άλλη μηχανή του ΟΣΕ, που έσπευσε να συνδέσει τα βαγόνια προκειμένου να μεταφέρει τους επιβάτες, έπεσε πάνω σε ένα βαγόνι της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει σημειωθεί το ατύχημα είναι προς ο παρόν αδιευκρίνιστες. Αναλυτικότερα, η αμαξοστοιχία είχε ακινητοποιηθεί κοντά στο σταθμό της Δαύλειας ανάμεσα στη Λιβαδειά και την Τιθορέα λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μια μηχανή του ΟΣΕ από το σταθμό της Οινόης κλήθηκε για να προσφέρει υπηρεσίες και να αποκολλήσει το τρένο και να το μεταφέρει και πάλι στο σταθμό της Λιβαδειάς. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τη στιγμή που προσπαθούσαν να προσχωρήσουν τη μηχανή στην αμαξοστοιχία προσέκρουσε στο βαγόνι με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος και ο μηχανοδηγός να τραυματιστούν, όπως επίσης οι πρώτες πληροφορίες μιλούν και για τραυματίες επιβάτες του βαγονιού.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες από τη Λιβαδειά αλλά και την Αμφίκλεια όπως επίσης και μία ομάδα της 7 ΕΜΑΚ από τη Λαμία. Νωρίτερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ενημερώσει ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο δίκτυο, μια μηχανή τρένου συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία 54, πλησίον της Λιβαδειάς με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροτραυματισμοί.


Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η αμαξοστοιχία 54 θα ρυμουλκηθεί στον πλησιέστερο σταθμό για να παραχθούν οι πρώτες βοήθειες στους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου