Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2022

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας: Στη ΓΑΔΘ ο Μάνος Παπαδόπουλος – Κατασχέθηκαν τα κινητά των εμπλεκόμενων ΒΙΝΤΕΟ




Είναι ο άνθρωπος που προσκάλεσε την 24χρονη στο πάρτι - Οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων.


Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το μεσημέρι ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που προσκάλεσε (και πίεσε για την παρουσία της βάσει μηνυμάτων) τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτι που έγινε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, όπου και η κοπέλα κατήγγειλε πως βιάστηκε.

Σύμφωνα με το thestival.gr η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προσήγαγε τον, κατά δήλωσή του, μετρ του «Αχίλλειον» (αλλά συνιδιοκτήτη κατά τον κατηγορούμενο Βασίλη Λεβέντη) για κατάθεση αναφορικά με την καταγγελία της 24χρονης, αλλά δεν αποκλείεται η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.

.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες στην Αθήνα στα σπίτια των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, που διατάχθηκε από την Εισαγγελία στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, είχαν ως αποτέλεσμα (προς το παρόν) την κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων που ανήκουν στα τέσσερα άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Αυτά θα εξεταστούν και θα ανακτηθεί τυχόν διαγραμμένο υλικό, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για το το ακριβώς συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα που κατήγγειλε ότι βιάστηκε η 24χρονη.

Σύμφωνα με το Star, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και κινητά από υπαλλήλους του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πάντως, η παρουσία του Μάνου Παπαδόπουλου στη ΓΑΔΘ είναι στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε και αφού πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και εξετάζονται από την αστυνομία. Γι’ αυτόν τον λόγο, βρίσκεται στο αστυνομικό μέγαρο και όπως αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, δεν έγινε ούτε προσαγωγή ούτε σύλληψη, αλλά ο λόγος της παρουσίας του στο μέγαρο είναι τυπικός και συνδέεται με τις παραπάνω κατασχέσεις.

Στην ανακρίτρια η Γεωργία

Έκκληση σε όλες τις γυναίκες που βίωσαν αντίστοιχα περιστατικά με την ίδια «να μιλήσουν ώστε αυτά να σταματήσουν», απηύθυνε νωρίτερα η 24χρονη, εξερχόμενη από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κλήθηκε το πρωί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, με εισαγγελική εντολή, σχετικά με τη φραστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, συνήγορο προανακριτικά του 27χρονου κατηγορούμενου Βασίλη Λεβέντη.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης έρευνας είναι το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ θα κληθεί να καταθέσει κι ο δικηγόρος ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης (ανωμοτί).

Το μεσημέρι, η Γεωργία πήγε στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση -παρουσία ψυχολόγου- από την 5η τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δικογραφία για τον βιασμό.

Λίγο πριν, είχε καταθέσει ο εργοδότης της κοπέλας, ενώ ο φίλος του και η 17χρονη που ήταν μαζί της στο πάρτι, θα καταθέσουν άλλη στιγμή.

«Έχουν γίνει παραλείψεις από τις αρχές»

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της 24χρονης, Νίκος Διαλυνάς, έκανε λόγο για παραλείψεις των Αρχών στην υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού της: «Έχουν γίνει παραλείψεις κατά την καταγγελία της 24χρονης για το βιασμό της στην αστυνομία. Δεν εκλήθη αμέσως ιατροδικαστής και δεν ελήφθησαν εγκαίρως ούρα και αίμα».

Αποκάλυψε ακόμα ότι γίνεται έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται και Κύπριοι πολιτικοί.

«Έχω στοιχεία για το κύκλωμα και θα τα δώσω στις αρχές», επεσήμανε ο κ.Διαλυνάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου