Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μελέτη Λύτρα ζητάει το ΜέΡΑ25



«Θύελλα» αντιδράσεων για τα στοιχεία που δείχνουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης


Καταιγισμό σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει το β’μέρος της μελέτης του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα, την ώρα που η κυβέρνηση με σαθρές δικαιολογίες επιχειρεί να την αποδημήσει να απαξιώσει το ερευνητικό έργο.

Τα στοιχεία του β’ μέρους της περσινής μελέτης που έγινε σε συνεργασία με τον Σωτήρη Τσιόδρα, αποδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που αρνήθηκε να θωρακίσει το ΕΣΥ και να επενδύσει σε κλίνες ΜΕΘ.

Μετά τον Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος άφησε άφησε αιχμές διερωτώμενος γιατί δεν έχει παρέμβει η δικαιοσύνη, το ΜέΡΑ25 ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Προφανώς δεν υπάρχουν Εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα ή αν υπάρχουν δεν έχουν δει ή ακούσει την έκθεση του κ. @TheodoreLytras από την οποία προκύπτουν σαφείς ποινικές ευθύνες -πέρα από τις πολιτικές- για τα εγκλήματα της Κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας. Ούτε μία προκαταρκτική εξέταση;» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αντί να ζητήσει συγγνώμη για την εκατόμβη νεκρών, φρόντισε να τιμωρήσει τον καθηγητή, «κόβοντας» την πρόσβασή του στα στοιχεία του ΕΟΔΥ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου