Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2022

kourdistoportocali.comNews DeskΑντιδράσεις στην Google> Ο Sundar Pichai των $6,3 εκατ. ετησίως σε αποδοχές κόβει ακόμα και τα εορταστικά πάρτυ των εργαζομένων

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ CNBC
Αντιδράσεις στην Google> Ο Sundar Pichai των $6,3 εκατ. ετησίως σε αποδοχές κόβει ακόμα και τα εορταστικά πάρτυ των εργαζομένων

- Είμαστε δεσμευμένοι να φροντίζουμε τους υπαλλήλους μας, τόνισε. Νομίζω ότι απλώς εργαζόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή μακροοικονομικά και πιστεύω πως είναι σημαντικό ως εταιρεία να ευθυγραμμιστούμε και να συνεργαστούμε 





Πρωτοφανής αναταραχή επικρατεί στην Google, καθώς ο γίγαντας της τεχνολογίας είναι αντιμέτωπος με μέτρα μείωσης του κόστους λειτουργίας του. Σύμφωνα με διαρροές ηχητικών αποσπασμάτων από συνεδρίαση της εταιρείας που ήρθαν στην κατοχή του CNBC, o Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της Google, ανέφερε στους υπαλλήλους του ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για δύσκολες οικονομικές περιόδους.

«Δεν πρέπει πάντα να εξισώνουμε τη διασκέδαση με τα χρήματα», τόνισε συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, ο Pichai, ο οποίος υπολογίζεται ότι λαμβάνει μισθό 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και εκτιμάται ότι η προσωπική περιουσία του είναι 1,31 δισεκατομμύρια δολάρια. «Είμαστε δεσμευμένοι να φροντίζουμε τους υπαλλήλους μας», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι απλώς εργαζόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή μακροοικονομικά και πιστεύω πως είναι σημαντικό ως εταιρεία να ευθυγραμμιστούμε και να συνεργαστούμε».




Ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Google πρόσθεσε ότι οι προσλήψεις και οι επενδύσεις θα επιβραδυνθούν στη Google, δηλώσεις που έρχονται μια μόλις εβδομάδα αφότου η εταιρεία ακύρωσε την παρουσίαση του φορητού υπολογιστή επόμενης γενιάς και αναδιοργάνωσε τις θέσεις 50 υπαλλήλων μετά από μεγάλες περικοπές στο πρόγραμμα ανάπτυξης της.

Για να εξοικονομήσει χρήματα, η Kristine Reinke, επικεφαλής του τμήματος οικονομικών της Google, συμβούλεψε το προσωπικό να μετριάσει τις προσδοκίες του ακόμα και για τις επερχόμενες γιορτές των Χριστουγέννων. «Σίγουρα θέλουμε οι άνθρωποι να διασκεδάζουν», είπε. «Ξέρουμε ότι πλησιάζουν γιορτινά πάρτι, υπάρχουν εορτασμοί για το τέλος της χρονιάς, θέλουμε ακόμα οι άνθρωποι να το κάνουν αυτό. Αλλά ζητάμε απλώς να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και να μη ξεφύγουμε από τα όρια».


Το 2018, η Google διοργάνωσε το γιορτινό της πάρτι «Out of This World», το οποίο περιλάμβανε κέτερινγκ για 6.000 άτομα και πολλές εκπλήξεις, ακόμα και ρομπότ που χόρευαν. Η Natasha Miller, η εταιρεία της οποίας διοργάνωσε την εκδήλωση για την Google, είπε στο Business Insider ότι τα πάρτι εορταστικά πάρτυ που διοργανώνουν εταιρείες τεχνολογίας της Silicon Valley μπορεί να κοστίζουν από 50.000 έως και 1 εκατομμύριο δολάρια.



Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, κατέγραψε έσοδα 69,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του δεύτερου οικονομικού τριμήνου αυτόν τον Ιούνιο, αυξημένα κατά 12% περισσότερο από πέρυσι. Ωστόσο, οι φόβοι μιας επερχόμενης ύφεσης που πυροδοτείται από την αύξηση των ομοσπονδιακών επιτοκίων έχουν σημάνει συναγερμό στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Alphabet και η Meta, με τις δύο τελευταίες να έχουν πτώση πάνω από 13% στην αξία των μετοχών τους τον περασμένο μήνα.


Στην πρόσφατη συνάντηση, ο Pichai ανέφερε ότι είναι απαραίτητο για την εταιρεία να επαναξιολογήσει τις δαπάνες της, αλλά δεν συμφώνησε ότι πραγματοποιείται στην εταιρεία «επιθετική εξοικονόμηση κόστους». Ο ίδιος αγνόησε εντελώς ερωτήσεις σχετικά με τα δικά του κέρδη και δαπάνες και προσπάθησε να τις αποφύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου