Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022

Αδιανόητο το μακελειό στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 129 οι νεκροί και 180 τραυματίες ΒΙΝΤΕΟ




Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα όσα φρικιαστικά εκτυλίχθηκαν στην Ινδονησία, όταν οργισμένοι οπαδοί έκαναν «ντου» σε γήπεδο μετά τη λήξη ποδοσφαιρικούς αγώνα.

Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας, οπαδοί των ηττημένων γηπεδούχων μπήκαν μέσα και ακολούθησε λουτρό αίματος.

.

Δείτε ακόμη: Απίστευτη ποδοσφαιρική τραγωδία – Πληροφορίες για νεκρούς που μπορεί να φθάνουν τους 60!

Το πλήθος συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Μάλιστα, δημοσιεύματα -βασισμένα σε μαρτυρίες- έκαναν λόγο ακόμη και για χρήση όπλων. Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 129 νεκρούς και 180 τραυματίες, αριθμός «ασύλληπτος».

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες.



Γύρω από το γήπεδο ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ κι εκεί υπάρχουν τραυματίες στους δρόιμους με τα ασθενοφόρα να μην μπορούν να πλησιάσουν εξ αιτίας των επεισοδίων που συνεχίζονται και τα πρόχειρα οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων που έχουν στηθεί.



Η κυβέρνηση της χώρας διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος (βρίσκεται στην 9η αγωνιστική) για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου