Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2022

Υποκλοπές: Η Γιούροβα αποκαλύπτει τι είπε στον Μητσοτάκη...

 



Λίγο περισσότερο φως στις συνομιλίες της με τον πρωθυπουργό για το καυτό θέμα των υποκλοπών έριξε μέσω συνέντευξής της η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια...

Η Βέρα Γιούροβα  μίλησε στο inside story και έδειξε ξεκάθαρα και πως έχει πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί και συμβαίνει στη χώρα, αλλά και ότι έθεσε βασικά ζητήματα στις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό.
Παρά το σιωπητήριο που προσπάθησε να επιβάλει το Μαξίμου και να… προσφέρει φιλτραρισμένη ενημέρωση για το θέμα, η Βέρα Γιούροβα δηλώνει ότι θέλει να μάθει τι έχει συμβεί, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά και να τιμωρηθούν όσοι έχουν παραβιάσει τη νομθεσία.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Κ. Μητσοτάκης της είπε πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να πάρει μέτρα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτησή της για την επαίσχυντη τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση απαγορεύει ουσιαστικά στους πολίτες να ενημερώνονται για το εάν έχουν πέσει θύμα παρακολούθησης.

Η Βέρα Γιούροβα είπε χαρακτηριστικά: Το γνωρίζω αυτό. Ρώτησα. Ρώτησα επίσης και τον λόγο για τον οποίο ο νόμος αυτός καταργήθηκε και έλαβα την έντονη διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ότι θα σκεφτεί σοβαρά να επεκτείνει ξανά τα δικαιώματα των πολιτών» τόνισε η Βέρα Γιούροβα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου