Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022

Στην Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...

 




Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη στρατιωτική παρέλαση για την 62η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η... παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσουν πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, διεξάγεται παρουσία κοινού επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πριν από την έναρξή της, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών. Τον χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.
Νωρίτερα, σύμφωνα με την κυπριακή Προεδρία, ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα όπου και θα καταθέσει στεφάνι, θα παραστεί στο τρισάγιο και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Αντιστασιακών, στο πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ θα καταθέσει στεφάνι και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου