Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022

Βόμβα από το Politico> Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον COVID-19

  


Ενώ το ζεύγος Fauci εμφανίζεται με έσοδα 5 εκατ. εν μέσω πανδημίας!

ΟΔιευθύνων Σύμβουλος της Pfizer αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον COVID-19, στην οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια μεταδίδει το Politico και συγκεκριμένα ο συντάκτης του Carlo Martuscelli. Την ίδια στιγμή το ζεύγος Fauci εμφανίζεται με τεράστια εισοδήματα εν μέσω COVID-19! H καταιγίδα όλο και πλησιάζει.

Οι επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ του Albert Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen πριν από τη συμφωνία εμβολίων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται υπό έλεγχο.
Φαρμακευτικά στελέχη καταθέτουν στην ακρόαση της επιτροπής οικονομικών της Γερουσίας σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, αποσύρθηκε από το ραντεβού για να καταθέσει ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον COVID-19, στην οποία αναμενόταν να αντιμετωπίσει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγιναν μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια.

Η απόφαση ακολουθεί μια έκθεση ελέγχου στη στρατηγική προμήθειας εμβολίων της ΕΕ που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον μήνα, η οποία εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την επαφή μεταξύ του Albert Bourla και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen που προηγήθηκε σύμβασης εμβολίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού των ΗΠΑ, του μεγαλύτερου προμηθευτή εμβολίων για την COVID-19 στην ΕΕ, είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής στις 10 Οκτωβρίου. Η επιτροπή συναντά βασικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στη διαδικασία προμήθειας εμβολίων στην ΕΕ για να αντλήσει διδάγματα για το πώς για να ανταποκριθούμε σε μελλοντικές πανδημίες. Άλλα στελέχη φαρμακευτικών προϊόντων έχουν απευθυνθεί στην επιτροπή, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Moderna και ανώτερων στελεχών από την AstraZeneca και τη Sanofi.Η πρόεδρος της επιτροπής, η Βελγίδα ευρωβουλευτής Kathleen Van Brempt, δήλωσε στο POLITICO ότι «λυπάται βαθιά» για την απόφαση που έλαβε η Pfizer.

Μετά από μια επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της BioNTech την περασμένη εβδομάδα, η Van Brempt είχε δηλώσει σε γραπτή δήλωση ότι ανυπομονούσε για συζητήσεις “με άλλους CEO” συμπεριλαμβανομένου του “κ. Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer” στις 10 Οκτωβρίου.Η έκθεση, του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαπίστωσε ότι η von der Leyen είχε εμπλακεί άμεσα στις προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων στην ΕΕ, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2021. Hταν μια απόκλιση από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης που ακολουθήθηκε με άλλες συμβάσεις, όπου μια κοινή διαπραγματευτική ομάδα αποτελούμενη από αξιωματούχους της Επιτροπής και των χωρών μελών διεξήγαγε διερευνητικές συνομιλίες.Ο επόπτης της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή αρνήθηκε να παράσχει αρχεία των συζητήσεων με την Pfizer, είτε υπό μορφή πρακτικών, ονομάτων εμπειρογνωμόνων από τους οποίους ζητήθηκε η γνώμη, συμφωνηθέντων όρων ή άλλων αποδεικτικών στοιχείων.

Ήδη το 2021, οι New York Times ανέφεραν για τη φαινομενικά άνετη σχέση μεταξύ του Bourla και της von der Leyen, με τους δύο να ανταλλάσσουν SMS εν όψει της συμφωνίας δισεκατομμυρίων.Στο μεταξύ σύμφωνα με την New York Post η περιουσία του Δρ Anthony Fauci και της συζύγου του αυξήθηκε κατά 5 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 ενώ χιλιάδες κάτοικοι των ΗΠΑ δυσκολεύονταν οικονομικά, σύμφωνα με μια ομάδα παρακολούθησης των δαπανών της κυβέρνησης.

Ο συνδυασμένος πλούτος του 81χρονου συνταξιούχου διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και της βιοηθικής συζύγου του, Christine Grady, εκτινάχθηκε από 7,5 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 12,6 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2021, σύμφωνα με έκθεση του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα OpenTheBooks.

«Παρότι έγινε φιγούρα διαμάχης, το σύστημα έχει ανταμείψει αδρά τον Δρ Fauci», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Adam Andrzejewski, στο Fox News Digital. «Ενώ ο Δρ Fauci ήταν κυβερνητικός γραφειοκράτης για περισσότερα από 55 χρόνια, η καθαρή περιουσία του νοικοκυριού του εκτοξεύτηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας».Η ενίσχυση του πλούτου του ζευγαριού οφειλόταν εν μέρει σε σημαντικές αυξήσεις μισθών, χρηματικά βραβεία και δικαιώματα, σύμφωνα με την έκθεση.

«Η ραγδαία αύξηση της καθαρής θέσης του Fauci βασίστηκε στην αύξηση των μισθών στο τέλος της καριέρας του, στα επικερδή χρηματικά έπαθλα που απονέμονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και σε ένα ολοένα μεγαλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο», είπε ο Andrzejewski.

«Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ομοσπονδιακός υπάλληλος, η σύνταξη συνταξιοδότησης του πρώτου έτους είναι η μεγαλύτερη στην ομοσπονδιακή ιστορία και δέχεται βραβεία 1 εκατομμυρίου δολαρίων από ξένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς», πρόσθεσε.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου