Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2022

Κακοκαιρία Άριελ: «Χτυπά» σε τρία κύματα την Αττική - «Καταιγίδα» μηνυμάτων από το 112

 




Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Άριελ. Οι περιοχές που δοκιμάζονται από τα φαινόμενα.


Η κακοκαιρία Άριελ άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη το σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα. Μάλιστα, η ΕΜΥ ανακοίνωσε επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία το μεσημέρι της Τετάρτης (30/11).




Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα ισχυρά φαινόμενα πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας και θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη (1/12).

Οι μετεωρολόγοι έχουν επισημάνει εδώ και μέρες για τη διήμερη κακοκαιρία που θα φέρει πολύ νερό, ενώ και η Αττική από σήμερα το πρωί έχει βρεθεί στο «πέρασμα» της Άριελ. Πάντως, ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα φαίνεται πως θα «κορυφωθούν» τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα αρχίσουν να εκτονώνονται από το μεσημέρι της Πέμπτης.



Αναλυτικά, το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).


Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Πότε «χτυπά» η κακοκαιρία την Αθήνα



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία στην Αθήνα έρχεται σε 3 κύματα. Το πρώτο ήταν το πρωί της Τετάρτης (30/11), ένα δεύτερο αναμένεται πριν από αργά τη νύχτα και το τρίτο μετά τα μεσάνυχτα. Ο καιρός βελτιώνεται από το πρωί της Πέμπτης.


Μπορείτε να δείτε παρακάτω πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Άριελ τις επόμενες ώρες σε όλη την Ελλάδα:



Μηνύματα από το 112 σε διάφορες περιοχές

Μηνύματα έστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Χαλκιδική, Πιερία, Θεσσαλία, Μαγνησία και Ανατολική Θεσσαλονίκη.


Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για πολύ επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 1/12.

Ζητά από τους κατοίκους της περιοχής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

κακοκαιρια, κακοκαιρια αριελ, 112

Μήνυμα εστάλη και στην περιοχή της Πιερίας.

Μαρουσάκης: Οι 7 περιοχές που χρειάζεται προσοχή λόγω κακοκαιρίας

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στις περιοχές που «χτυπά» η κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ήδη έχουμε έντονα φαινόμενα στα Επτάνησα, τη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα κινήθηκαν στα ανατολικά ηπειρωτικά δηλαδή Ανατολική Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια και προς το βράδυ της Τετάρτης θα επηρεάσουν την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δηλαδή οι 7 περιοχές που θα χρειαστεί να προσέχουν οι πολίτες είναι: η Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

Από την Πέμπτη (1/12) τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» στο Βόρειο Αιγαίο, την Αν. Μακεδονία και Θράκη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά όλα τα σχολεία θα είναι λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας Άριελ στο νησί της Σκοπέλου. Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του Δημάρχου Σκοπέλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπέλου για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Έτσι, όλα τα σχολεία στη Σκόπελο θα παραμείνουν κλειστά.

Η απόφαση πάρθηκε καθώς η περιοχή πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση, θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) τα οποία θα συνεχιστούν έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου