Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022

Πάτρα: Τους άφησαν στο "μηδέν" τους εμπόρους στη σύσκεψη

  


Μόνο ευχαριστημένοι δεν έμειναν οι έμποροι από τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που έγινε με τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του κυβερνητικού κλιμακίου, στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

Κάτι που άλλωστε φάνηκε και μέσα από τις ανακοινώσεις που έκανε τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος, όσο κι η Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν ο Κώστας Ζαφειρόπουλος και ο Γιώργος Βαγενάς, δεν δόθηκε καμία απάντηση στα αιτήματα που τέθηκαν προς τους υπουργούς.

Αιτήματα που είχαν να κάνουν με την ουσιαστική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πολλά ζητήματα όπως της ενέργειας, της ρευστότητας, στις οφειλές για τον ΕΦΚΑ και την Εφορία και δεκάδες ακόμα θέματα που απασχολούν την πραγματική αγορά.

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και η Ομοσπονδία είναι τέτοια η κατάσταση στην αγορά, οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις που έχει μια επιχείρηση για να σταθεί όρθια που χωρίς τη βοήθεια του κράτους, άμεση και έμμεση, δύσκολα θα μπορέσουν να έχουν ένα καλύτερο αύριο.

Οι περισσότερες από τις εμπορικές επιχειρήσεις φυτοζωούν και οι ιδιοκτήτες τους είναι χρεωμένοι στο δημόσιο, σε τράπεζες, σε τρίτους και πλέον και στο ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου