Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2022

Τσίπρας για εκλογές: Το δίλημμα, οι ενδιάμεσες κάλπες στις ΗΠΑ και η «δύσοσμη» πολιτική Μητσοτάκη

Την απάντηση στο δίλημμα στις εκλογές επιχειρεί να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα παραμείνουν αδικία και ανισότητες ή θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρίζεται ο κ. Μητσοτάκης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ξέρω, όμως, ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του».
Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει.
Τσίπρας για εκλογές: «Ο κ. Μητσοτάκης, παράγοντας πολιτικής αστάθειας»

Δεν ξέρω, λοιπόν και προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσοσμία, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να γνωρίζουμε και με βάση αυτά να οργανώσουμε τη τακτική μας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει:
«Μπορούμε να γνωρίζουμε:

Πρώτον ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ασφυκτιά. Η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα. Και αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεύτερον ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς.

Τρίτον ότι οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν στο κράτος δικαίου και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, κάνουν λάθος. Πρόσφατο παράδειγμα η επιρροή τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με την απροσδόκητη συμμετοχή νέων ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

Τέταρτον ότι ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πια παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση Προοδευτικής κυβέρνησης.

Αυτά είναι τα δεδομένα που γνωρίζουμε και με βάση αυτά θα πρέπει να οργανώσουμε τη μάχη μας για τη νίκη στις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Και η μάχη αυτή θα κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που θα βελτιώσει την καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Γιατί η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στο εναλλακτικό μας σχέδιο.

Απέναντι στην άδικη πολιτική Μητσοτάκη υπάρχει μία εντελώς διαφορετική πολιτική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και όχι απλά μια καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους και τα μεσαία στρώματα προς τους λίγους και ισχυρούς. Με την αισχροκέρδεια που δεν είναι καθόλου εισαγόμενη αλλά γέννημα θρέμμα Μητσοτάκη.

Με την απουσία ελέγχων, με τους υψηλούς έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, με την ανοχή στα υπερκέρδη και τα ουρανοκατέβατα κέρδη σε ενέργεια και καύσιμα, πλέον και στις τράπεζες. Κάθε μία τράπεζα έχει 1 δισ. υπερκέρδη το τελευταίο χρόνο από τα επιτόκια χορήγησης που αυξάνονται συνεχώς, ενώ τα επιτόκια στις καταθέσεις παραμένουν χαμηλά.

Το δίλημμα των εκλογών λοιπόν είναι αν θα συνεχίζουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού.

Ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού», τόνισε.

Το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πρέπει να εγκριθεί ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως και το προεκλογικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου