Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022

Τέτοιες (άγιες) μέρες...

 




...πριν ακριβώς 2 χρόνια στη Θεσ/νίκη 7 σκουπίδια από 13 έως 17 χρονών, απείλησαν με μαχαίρια και βίασαν ένα 14χρονο κοριτσάκι σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Φέτος μάθαμε πως το ίδιο έκαναν στην Αθήνα και 8 σκουπίδια (6 αγόρια και 2 κορίτσια) 14-16 χρονών, σε ένα αγοράκι 15 ετών το οποίο τραβούσαν και βίντεο, για να φτιάξουν λέει "Τραπ-ας πούμε-τραγούδι".
Κι αν νομίζετε... πως αυτός είναι ο απόλυτος απόπατος στη δυστοπία που ζούμε, τότε ίσως να μην θυμάστε πως είχαν βρεθεί κιόλας, πριν 2 χρόνια, χιλιάδες πανίβλακες συνάνθρωποί μας που ρωτούσαν τότε κάτω από τα άρθρα, χωρίς να ντρέπονται: "KAI TI EKANE H 14XΡΟΝH ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜEΝΟ ΣΠΙΤΙ?" χωρίς να περνά από το γεμάτο σκατά κεφάλι τους, πως ο διαιωνισμός τέτοιων ερωτήσεων (μαζί με το victim blaming που τις συνοδεύει) και κυρίως, οι ίδιοι άνθρωποι του τις κάνουν, είναι υπεύθυνοι για τον βιασμό ενός παιδιού καθώς ρίχνουν το φταίξιμο στα θύματα, ξεπλένοντας 100% τους θύτες.
Το ίδιο φαινόμενο (με τις πανηλίθιες ερωτήσεις) ευτυχώς δεν επαναλήφθηκε και τώρα με την ίδια έκταση, αλλά για τους εντελώς λάθος λόγους, καθώς το θύμα έτυχε και ήταν αγοράκι και προφανώς στον παντελώς νεκρό εγκέφαλό τους "Το αγοράκι δεν φταίει γιατί δεν είναι κοριτσάκι, αν ήταν κοριτσάκι μπορεί και να τα ᾽θελε" κι όχι γιατί ΞΕΚΑΘΑΡΑ  ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ θύμα βιασμού δεν φταίει, κανένα θύμα δεν το ζήτησε ή πήγαινε γυρεύοντας, κανένα θύμα δεν προκάλεσε κανέναν, να του κάνει κάτι που προφανώς ΔΕΝ το θέλει. 
Τo πιο θλιβερό απ' όλα, είναι πως αρκετοί που κάνουν, ή δεν κάνουν αντίστοιχα, διαχρονικά αυτά τα σχόλια, είναι και γονείς, που δεν στάθηκαν έστω ΜΙΑ στιγμή να σκεφτουν οτι κατηγορούν ή όχι, ανάλογα με το φύλο, 14χρονα και 15χρονα παιδία πως δεν πρόσεχαν ή πως τα 'θελαν, όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να διανοηθούν, πόσο έχουν αποτύχει οι ίδιοι που δεν μπορούν να σκεφτούν να μάθουν στα δικά τους παιδιά να μη βιάζουν, ή πόσο 100% αγνοούν παντελώς πως η πράξη του βιασμού, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το σεξ, αλλά με την επιβολή του δυνατού στον αδύναμο και την άσκηση εξουσίας πάνω στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου, από την οποία αντλεί ευχαρίστηση, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο θύτης.
Είναι οι ίδιοι, που όταν οι βιαστές θα πάνε φυλακή, εύχονται να τους βιασούν και να εφαρμοστεί "ο νόμος των φυλακών" δίνοντας και πάλι ασυναίσθητα τη συγκατάθεση και την έγκρισή τους, στον ίδιο αρρωστημένο κύκλο επιβολής βίας. 
Πάλι καλά, αυτοί πάνε εκκλησία. Καμιά ελπίδα ρε, πουθενά. Η χώρα θέλει μετεωρίτη και τσουνάμι για σβήσιμο. Via Chris Toutouzas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου