Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2023

Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ, μετά το 1-1 της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό #paopaok- Προκρίθηκε και η Λαμία στα ημιτελικά





Ο Ανταμ Τσέριν ήταν ο ποδοσφαιριστής που διαμόρφωσε ουσιαστικά το 1-1 στη ρεβάνς του κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Με την ισοπαλία ο Δικέφαλος προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης και… βλέπει τελικό, αφού θα αντιμετωπίσει τη Λαμία.

Ο Σλοβένος μέσος στο 18’ με σουτ έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στο τριφύλλι (1-0). Οι πράσινοι είχαν όλο τον χρόνο να ισοφαρίσουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα. Ο χρόνος κυλούσε, ευκαιρίες χάθηκαν και στις δύο εστίες και στο 76’ ο Τσέριν υπέπεσε σε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του, μετά από προσπάθεια του Σβαμπ. Στο 78’ ο Ολιβέιρα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε σε (1-1).


«Δεν είχα αμφιβολία πως θα κάνουμε προσπάθεια. Ήταν ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο, μέχρι το πέναλτι ήμασταν στο ματς. Πολύ νωρίς δεχτήκαμε κάρτες, είχαμε απουσίες στην άμυνα και δεν καταφέραμε να έχουμε την ένταση που θέλαμε», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε: «Σε αυτά τα παιχνίδια μία φάση κρίνει το αποτέλεσμα όταν χάνεις με 2-0 στο πρώτο ματς. Ετσι έγινε και σήμερα. Ο Μαντσίνι είναι έτοιμος, αντίθετα ο Λάζλο θέλει λίγο χρόνο αλλά θα βοηθήσουν και οι δύο».

Ο Βιλγιάνεν (Φινλανδία) στο 92’ απέβαλε τον Τόμας Μπράτον, ο οποίος έριξε μπουνιά στον Σάρλια, ενώ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σπόραρ, Κουρμπέλη, Βαγιαννίδη, Σάρλια, Τσέριν, Αουγκούστο, Ολιβέιρα, Σβαμπ, Κωνσταντέλια και Τάισον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Τσέριν, Μπερνάρ (66’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (80’ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (79’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (88’ Τόμας Μπράτον).



Με δύο νίκες επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου η Λαμία προκρίθηκε στα ημιτελικά




Η Λαμία έκανε περίπατο στα παιχνίδια κυπέλλου με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης με δύο νίκες. Στη ρεβάνς που διεξήχθη στην έδρα της επικράτησε με 4-2 και έτσι πέρασε με συνολικό σκορ 6-3.

Στο 3’ η Λαμία είχε δοκάρι με τον Ασκόφκι και το σκορ άνοιξε από τους φιλοξενούμενους στο 8’ με τον Γιάννη Κουτζαβασίλη. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη αντέδρασαν και μέσα σε πέντε λεπτά πέτυχαν δύο γκολ και πήραν το προβάδισμα. Ο Ασκόφκι ισοφάρισε στο 20’ και στο 25’ ο Παούλοβετς έκανε το 2-1. Ο Λευκορώσος σκόραρε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Λαμίας.



Το 3-1 έγινε στο 31’ με αυτογκόλ του Γκέκα, ενώ στο 86’ ο Απόλλων Παρ. μείωσε το σκορ με τον Ελέζι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 93’ με σουτ του Τσιλούλη.

Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντε Βινσέντι, Στάνκο, Γ. Γκούμα, Καρυοφύλλη, Καρατλίδη.

Λαμία: Γκαραβέλης, Σιμόν, Παούλοβετς (69’ Λαμπρόπουλος), Αντέτζο, Γκοράνοφ, Στάνκο, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (60’ Τσιλούλης), Ντε Βινσέντι (60’ Βέργος), Ασκόφσκι (82’ Κοντονίκος), Μανούσος (69’ Τσούκαλος).

Απόλλων Παραλιμνίου: Φώτης Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Γιάννης Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι (64’ Καρατλίδης), Τζελίδης, Τζαμπέγια, Καρυοφύλλης, Ελέζι, Γεωργιάδης (82’ Κωνσταντινίδης), Γκέκας (64’ Πέτρου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου