Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023

Ο «Μάξιμος Σαράφης» αντεπιτίθεται: Μιλά για «στοχοποίηση» και βάζει στο «κάδρο» τον… Άδωνι Γεωργιάδη!
Από το… πουθενά πρόσωπο των ημερών, ο «Μάξιμος Σαράφης», από προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis βρέθηκε μπλεγμένος σε υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών, για την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.
Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, υποστηρίζοντας ότι παγιδεύτηκε από «διεφθαρμένους αστυνομικούς» που υπέδειξαν, όπως λέει, στους πελάτες του ότι είναι θύματα απάτης, ενώ μιλά και για «ρεβανσιστική στοχοποίηση», από «συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας».

Συγκεκριμένα, σε δήλωση του από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ο «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος, μάλιστα, κατηγορείται πως είναι ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης που βρέθηκε εντελώς ξαφνικά -και τόσο βολικά μέσα στην προεκλογική περίοδο- στο στόχαστρο των αρχών, διερωτάται για τη σχέση ενός εκ των θυμάτων του με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 60χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα του κυκλώματος, φέρεται να είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πριν από τρία χρόνια είχε κατηγορηθεί για απάτη με «κούρεμα» δανείων στη Λέσβο. Μάλιστα η έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση του κυκλώματος ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για παράνομη δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία, που στην πορεία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για θύμα του Σαράφη.

Αναλυτικά η δήλωση του «Μάξιμου Σαράφη» μέσα από τη ΓΑΔΑ:

«Για όσους χλευάζουν την εμπλοκή μου σε υπόθεση απάτης μέσω διαδικασίας χρηματοδότησης / δανειοδότησης επιχειρήσεων από εταιρεία των Η.Α.Ε. και για όσους με γνωρίζουν και με σέβονται, οφείλω να δηλώσω τα εξής:Είμαι 25 χρόνια στην «αγορά», είτε ως υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών, είτε ως διαχειριστής εταιρειών επενδύσεων και επικοινωνίας, και η πορεία μου διακρίνεται για τη φερεγγυότητά και την αποτελεσματικότητά μου. Ουδείς τόλμησε να αμφισβητήσει την προσωπική μου ηθική και την επαγγελματική μου αξιοσύνη.
Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι “θα με γδάρουν” και “θα με κλείσουν φυλακή”.
“Ήγγικεν η ώρα!”. Αφού οργάνωσαν όλους αυτούς του παρακρατικούς μηχανισμούς, καταλύοντας Νόμους, Θεσμούς και Σύνταγμα, επιστράτευσαν “κολλητούς”, “παρατρεχάμενους” και “πρακτοράκια” για να με παγιδεύσουν σε μία δικαστική περιπέτεια, προκειμένου να … εξιλεωθούν στην κοινή γνώμη, απαξιώνοντας με, κλείνοντας με φυλακή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έγκυρες διασταυρώσεις εταιρειών και διαδικασιών, παρά μόνο με εικασίες, ανακάλυψαν έγκλημα, δράστη και θύματα. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί υπέδειξαν τηλεφωνικά (!) στους συναλλασσόμενους πελάτες μου ότι είναι δήθεν θύματα απάτης! Κάποιοι «τσίμπησαν», κάποιοι όχι.
Με λίγα λόγια, η σύλληψη μου είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για τη δικαίωση μου είναι μακρύς και δύσβατος. Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου.
Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Αλέξανδρο Μαραβελάκη ;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;
Εγώ ξέρω – και έχω και άλλα τέτοια ερωτήματα για περισσότερα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας -, και θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη. Αρκεί να μην με αυτοκτονήσουν…!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου