Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023

Το γαλλικό ΥΠΕΞ απαντά στους ισχυρισμούς της Μόσχας: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία»




Η Δύση επιμένει για τον αμυντικό χαρακτήρα των βαρέων αρμάτων μάχης που στέλνει στην Ουκρανία

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει στους ισχυρισμούς της Μόσχας, αναφορικά με την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, τονίζοντας πως ούτε η Γαλλία, ούτε και κανένας από τους εταίρους της είναι σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Το Κρεμλίνο καταδίκασε νωρίτερα σήμερα την «άμεση εμπλοκή» της Δύσης στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση με την ανακοινωθείσα παράδοση γερμανικών και αμερικανικών βαρέων αρμάτων μάχης στο Κίεβο, αλλά και τη σημερινή δήλωση της Αναλένα Μπέρμποκ «διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όχι μεταξύ μας»!

!

«Απαντούμε με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και κανένας από τους εταίρους μας δεν είναι», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κε ντ’ Ορσέ, Αν-Κλερ Λεζάντρ, σε συνέντευξη Τύπου. «Η παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στο πλαίσιο της άσκησης της νόμιμης άμυνας της Ουκρανίας δεν σημαίνει ότι είμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός κοινού εχθρού», διευκρίνισε και πρόσθεσε «απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις του Κρεμλίνου».

Η Γερμανία συμφώνησε χτες για την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ένα «πράσινο φως» που ανέμεναν κυρίως η Νορβηγία και η Πολωνία, οι οποίες ανακοίνωσαν με τη σειρά τους ότι θα στείλουν τέτοια τεθωρακισμένα στο Κίεβο. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams.

Μπάιντεν: «Δεν πρόκειται για επιθετική απειλή κατά της Ρωσίας»

Πολλές δυτικές κυβερνήσεις επέμειναν στον αμυντικό, όπως υποστηρίζουν, χαρακτήρα των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης, ώστε να εκτονώσουν την οργή της Μόσχας.

Οπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Τζο Μπάιντεν, αυτές οι παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας εντάσσονται στο πλαίσιο «της δέσμευσης χωρών σε όλο τον κόσμο, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, να βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της (…). Δεν πρόκειται για επιθετική απειλή κατά της Ρωσίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου