Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2023

Πρωτοφανείς εικόνες στο Πολυτεχνείο: Φοιτητές έδωσαν εξετάσεις με τους φακούς των κινητών τους (εικόνες- βίντεο)
Εξεταστική με φακούς κινητών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Με αναμμένους τους φακούς των κινητών τηλεφώνων τους έδωσαν εξετάσεις σήμερα Πέμπτη (26/1) οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί την Αττική.

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα Δ.Σ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας λόγω της κακοκαιρίας «στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν σήμερα αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό… Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα».

Τι αναφέρει η Πανσπουδαστική για το Πολυτεχνείο

«Τι πιο σύνηθες να συμβεί θα πει κανείς, αφού όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλο τους για την ενίσχυση των υποδομών, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα» αναφέρουν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο, τονίζοντας ότι με τις «πρώτες βροχές οι δρόμοι της Αθήνας και οι σχολές μας έγιναν για μία ακόμη φορά λίμνες και ποτάμια».

«Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια! Εν μέσω εξεταστικής χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν κατάφεραν να φτάσουν στη σχολή τους, επειδή απλά… έβρεξε» αναφέρουν και ζητούν:α) Να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να προσέλθουν σήμερα στα μαθήματα τους λόγω των καιρικών συνθηκών και

β) αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές ενίσχυση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω από τα Ιδρύματα».

.  


Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική

Στην Αττική η κακοκαιρία εκδηλώνεται από το πρωί της Πέμπτης (26/1) με σφοδρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις που έχουν ως συνέπεια να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι.

Οι αρχές κάνουν συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην απογευματινή βάρδια, καθώς και τα νυχτερινά.

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρέθηκε Αττική με τους κατοίκους να λαμβάνουν μήνυμα από το «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου