Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2023

Ντόναλντ Τραμπ: Την Τετάρτη (22/3) θα του αποδοθούν οι κατηγορίες – Κυκλοφόρησαν fake φωτογραφίες σύλληψης




Η σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα γίνει αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο αύριο Τετάρτη (22.3.2023) αναμένεται του αποδοθεί κατηγορητήριο και κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί ενώπιον δικαστή μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη DailyMail, που επικαλείται πηγή με πληροφορίες εκ των έσω, «ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προσαχθεί αυτήν την εβδομάδα» αλλά το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν αναμένεται να τον επιβεβαιώσει εν μέρει την Τετάρτη και να επικοινωνήσει μαζί του για να του γνωστοποιήσει ότι κατηγορείται και ότι χρειάζεται η σύλληψή του.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Φλόριντα και είχε δηλώσει πριν από λίγα 24ωρα ότι «θα με συλλάβουν την Τρίτη» για τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα τη σιωπή της στο σεξουαλικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει όσο ήταν ο ίδιος στον Λευκό Οίκο.

Παρ’ όλα αυτά, η DailyMail επικαλείται τις πληροφορίες της πηγής και μεταδίδει πως το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν αναμένεται αύριο να επικοινωνήσει με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και να κανονίσει τα της σύλληψής του με τα στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) προστασίας του.

Στη συνέχεια θα πετάξει στη Νέα Υόρκη όπου θα παραπεμφθεί στις Αρχές, θα του πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα και θα… ποζάρει για τη φωτογραφία της σύλληψής του. Ωστόσο, οι Αρχές της μητρόπολης είναι σε επιφυλακή για πιθανές διαμαρτυρίες μετά την έκκληση του ίδιου «να βγει ο κόσμος στους δρόμους».

Μάλιστα, δεν λαμβάνει μόνο η αστυνομία της Νέας Υόρκης δρακόντεια μέτρα για πιθανές διαμαρτυρίες των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και η ίδια η Στόρμι Ντάνιελς, η οποία κατήγγειλε ότι έλαβε απειλητικά και ανησυχητικά μηνύματα και γι’ αυτό έχει ενισχύσει την προσωπική της φρουρά.

Βέβαια, η ίδια δηλώνει… άγνοια, αφού ευχαριστεί τους θαυμαστές της σε tweets για τις φωτογραφίες και τα αυτόγραφα που της ζητάνε ενώ έκανε και ένα… ειρωνικό tweet, στο οποίο ρωτάει «έχουμε τίποτα συναρπαστικό για σήμερα;».

Κυκλοφόρησαν fake φωτογραφίες από τη σύλληψή του

Πάντως, ήδη κάποιοι… γκουρού της τεχνολογίας κυκλοφόρησαν κάποιες αρκετά ρεαλιστικές φωτογραφίες με τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται στα χέρια των Αρχών ενώ σε άλλες φαίνεται να προσπαθεί να τους ξεφύγει σαν άλλος… Τζακ Σπάροου.

Όπως δήλωσε η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και συγγραφέας του βιβλίου Meme Wars, Τζόαν Ντόνοβαν, στο Daily Beast, «δυστυχώς, αυτά τα εργαλεία για τη δημιουργία ρεαλιστικών εικόνων είναι πολύ χρήσιμα για την εξαπάτηση του κοινού.

Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας νέας μορφής ‘προληπτικής παραπληροφόρησης’, όπου οι φήμες γίνονται πραγματικότητα μέσω της δημιουργίας βίντεο και εικόνων καλύπτουν γεγονότα τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ», συμπλήρωσε η κ. Ντόνοβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου