Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023

Γυρίζει το “χαρτί” ο Ερντογάν, ποντάρει τώρα στην ελληνοτουρκική συνεργασία για τις εκλογές! Ευχαριστήρια επιστολή για τους σεισμούς στον Μητσοτάκη ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 …




Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος πλέον η Άγκυρα απέναντι στην Αθήνα, με σαφή διπλή στόχευση: Πρώτον, να προβάλλει ευρωπαικό, φιλειρηνικό προφίλ σταθερότητας, ανάπτυξης και συνεργασίαςε στο εσωτερικό της ενοψει τη κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης και δεύτερον να αφαιρέσει όλα τα “εμπόδια” για την στρατιωτική της ενίσχυση από τις ΗΠΑ και κυρίως να πείσει οτι τα F16 που ζητάει – και γιατί όχι και τα F 35 – δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα.


Ευχετήρια επιστολή για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου έστειλε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτήν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εκτός από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.


«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου