Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ-ΕΣΗΕΜΘ: Οι δημοσιογράφοι ενώνουν τη φωνή τους με την κοινωνία-Προαναγγελία απεργίας
Με ανακοίνωσή τους, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ, καλούν τους δημοσιογράφους να ενώσουν τη φωνή τους με την κοινωνία και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα, όσον αφορά τις διαμαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ έκανε γνωστό ότι θα κηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.


Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους «να εξακολουθήσουν, να παλεύουν για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και τον κόσμο».

Η ΕΣΗΕΜΘ τονίζει σε ανακοίνωσή της:«Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023 με ανοικτές κάμερες και μικρόφωνα καταγράφοντας και μεταφέροντας τη φωνή των πολιτών».
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Οι δημοσιογράφοι της Αθήνας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Με όσα μέσα διαθέτουν, υπηρετούν με τη δουλειά τους, το πάνδημο αίτημα της απεργιακής κινητοποίησης της 8ης Μαρτίου, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Η ενημέρωση προέχει, σήμερα περισσότερο από ποτέ.


Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται. Θα συμβάλλουμε με τη δουλειά μας ώστε να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ αλλά και στις αίθουσες σύνταξης των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και των ενημερωτικών ιστοσελίδων, να απαιτήσουν την μέγιστη κάλυψη της κινητοποίησης και των αιτημάτων της.

Τους καλούμε να εξακολουθήσουν, να παλεύουν για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και τον κόσμο.

Τα ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν την απόλυτη ευθύνη για την ιεράρχηση και την προβολή της επικαιρότητας, κρίνονται καθημερινά.

Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων εργάζονται σκληρά προσπαθώντας να τιμούν την αποστολή τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που δεν εργάζονται εκείνες τις ώρες, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30.

Να δώσουμε δυναμικό παρόν με το πανό της ΕΣΗΕΑ. Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή.

Το Δ.Σ. της Ένωσης, θα οργανώσει 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα με κύρια αιτήματα:Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες.
Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.
Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.
Απόδοση των πραγματικών ευθυνών για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ.
Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι «όμηροι» άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια».
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ:

«Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης συμμετέχουμε από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου της τραγωδίας στα Τέμπη στον θρήνο των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους και το συλλογικό πένθος που διακατέχει την κοινωνία μας.

Παράλληλα οι συνάδελφοι μέλη μας, από το πρώτο λεπτό βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας και μετέδωσαν νυχθημερόν επί μία εβδομάδα κάθε στοιχείο του ρεπορτάζ.

Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας και της Θράκης, μακριά από τα κέντρα της εξουσίας και δίπλα στον πολίτη, χωρίς να κουνάμε το δάκτυλο, με αίσθημα ευθύνης και ενσυναίσθησης, συμμετέχουμε και καλύπτουμε τις εύλογες διαμαρτυρίες των πολιτών και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης και συμψηφισμού των ευθυνών.

Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023 με ανοικτές κάμερες και μικρόφωνα καταγράφοντας και μεταφέροντας τη φωνή των πολιτών και ταυτόχρονα κάθε στοιχείο του ρεπορτάζ, ώστε να μη μείνει ούτε ένα ερώτημα αναπάντητο, ούτε ένα γιατί μετέωρο.

Το οφείλουμε στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών.

Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου