Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023

Δήμος Πειραιά: Σενάριο για υποψηφιότητα Σακελλαρίδη -Τι έδειξε δημοσκόπηση

  


Το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Eteron – Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή Γαβριήλ Σακελλαρίδη, έχει πέσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο τραπέζι για υποψήφιος στο δήμο Πειραιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον τελικά το σενάριο ευοδωθεί, ο κ. Σακελλαρίδης, ο οποίος σημειωτέον, είναι σύζυγος της κεντρικής παρουσιάστριας του MEGA, ιδιοκτησίας του, και δημοτικού συμβούλου Πειραιά, Β. Μαρινάκη, Ρ. Τζίμα, θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος και θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι διενεργήθηκε δημοσκόπηση στον δήμο Πειραιά με τον Γ. Σακελλαρίδη να λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 17%, δηλαδή, σχεδόν 2,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το ποσοστό του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, Νίκου Μπελαβίλα (14,58%), αρκετά υψηλότερα από τον, φερόμενο ως υποψήφιο της ΝΔ. Χριστόφορο Μπουτσικάκη, αλλά αρκετά χαμηλότερα από τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.
Θα είναι η τρίτη φορά

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος, σήμερα, Γ. Σακελλαρίδης είχε κατέλθει ως υποψήφιος το 2014, σε ηλικία 34 ετών, για το δήμο Αθηναίων, λαμβάνοντας στον α΄ γύρο 20% και χάνοντας οριακά στον β’ γύρο από τον Γ. Καμίνη (48,6 έναντι 51,6% του σημερινού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ή περίπου 6.000 ψήφους).


Η υποψηφιότητά του στο δήμο Αθηναίων δεν ήταν η πρώτη του ενασχόληση με την Αυτοδιοίκηση. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», περιοχή στην οποία έχει γεννηθεί.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Δημοκρατία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου