Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023

Εφιάλτης ο Καππάτος για χιλιάδες δανειολήπτες




Ο «γαλάζιος» βουλευτής και «προστάτης» των τραπεζών και των funds κυνήγησε δικαστικά αποβιώσασα καρκινοπαθή και την οικογένειά της για να βγάλει το σπίτι τους στο σφυρί

Ακόμα ένα ακριβοπληρωμένο κοράκι που λειτουργεί υπέρ των τραπεζών και των funds έχει περάσει τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο λόγος για τον Παναγή Καππάτο, τον βουλευτή Κεφαλληνίας της Ν.Δ., ο οποίος έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν αποδεδειγμένα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο κύριος Καππάτος, όντας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν έχει σταματήσει να εκπροσωπεί funds και δανειστές εις βάρος των δανειοληπτών. Μάλιστα, ικανοποιώντας τις πλέον αντικοινωνικές ορέξεις των εντολοδόχων και εργοδοτών του, δεν διστάζει να δίνει μάχες και να βάζει την υπογραφή του σε κατασχέσεις κατοικιών ανθρώπων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» φέρνει στο φως μια νέα υπόθεση κατάσχεσης σπιτιού από fund, το οποίο εκπροσωπούσε ο περιβόητος πλέον βουλευτής της Ν.Δ. Η υπόθεση αυτή έλαβε χώρα το 2021 και μάλιστα στην εκλογική του έδρα, την Κεφαλλονιά, αποδεικνύοντας με τον πλέον ωμό τρόπο πως ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι κυριολεκτικά αδίστακτος.

Η εν λόγω απόφαση (51/2021) είναι του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κεφαλληνίας (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) και αφορά έφεση τράπεζας εναντίον παλαιότερης δικαστικής απόφασης, με την οποία είχαν ρυθμιστεί οι δανειακές οφειλές υπερχρεωμένης καρκινοπαθούς εμπόρου, παρέχοντας προστασία στην κύρια κατοικία της οικογένειας. Η δανειολήπτρια απεβίωσε ύστερα από άνιση μάχη με την ασθένεια και το σύνολο των χρεών πλέον βρέθηκε να βαρύνει τον χηρεύσαντα σύζυγό της και πατέρα δύο παιδιών. Τους δανειστές εκπροσώπησε και πάλι ο βουλευτής της Ν.Δ. Παναγής Καππάτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο βουλευτής Καππάτος έδωσε λυσσαλέα μάχη για να προχωρήσει ο πλειστηριασμός. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, ο κ. Καππάτος υποστήριξε ότι «ο αιτών προέβη στη σύναψη δανειακών υποχρεώσεων χωρίς να προκύπτει ότι την περίοδο εκείνη είχε συμβεί στη ζωή του κάποιο αιφνίδιο ή έκτακτο γεγονός ή σοβαρό πρόβλημα υγείας που να τον οδήγησε στον υπέρογκο δανεισμό, αλλά ανέλαβε δάνεια με σκοπό να απολαύσει υλικά αγαθά, αφού δεν αποδεικνύεται ότι κάλυψε έκτακτες ανάγκες με τα ποσά των δανείων που έλαβε, αλλά ούτε καν βασικές ανάγκες».

Μάλιστα, ο κ. Καππάτος, υπερασπιζόμενος τις τράπεζες και το fund, συνέχισε λέγοντας πως «ο συγκεκριμένος δανειολήπτης υπερέβη το μέτρο και τη σύνεση του μέσου καταναλωτή, μολονότι στο μέλλον θα αδυνατούσε να τα καλύψει, ή, τουλάχιστον, αποδεχόμενος πλήρως ως πιθανό αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής του και αψηφώντας τις συνέπειες».

Την ίδια ώρα ο βουλευτής-δικηγόρος απέδωσε στον δανειολήπτη και ενδεχόμενο δόλο, αναφέροντας: «Υπό τα περιστατικά αυτά, η υπαιτιότητά του είχε τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου, καθώς προέβλεψε το αποτέλεσμα αυτό της αδυναμίας πληρωμής των χρεών του ως πιθανό και το αποδέχτηκε, ενώ ο αιτών δεν περιήλθε σε μόνιμη αδυναμία από κάποιο έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός, αλλά εξαρχής προέβη σε απερίσκεπτη υπερχρέωσή του, συνάπτοντας δάνεια χωρίς να υπάρχει ανάγκη προς τούτο και ενώ γνώριζε το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής τους».

Οπως πληροφορούμαστε από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο νησί της Κεφαλλονιάς, ο βουλευτής Καππάτος έχει γίνει ο τρόμος και ο φόβος για χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. «Εφιάλτη» τον χαρακτήρισε άνθρωπος που γνωρίζει τη δράση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε χήρες, ούτε ορφανά, ούτε καρκινοπαθείς, ούτε απροστάτευτες καμαριέρες δεν γλιτώνουν από τη δικηγορική μανία του βουλευτή, που δεν διστάζει να κατηγορεί για δόλο -δηλαδή ότι είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές- όλους τους δύσμοιρους συμπολίτες του που απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους».

Οταν δήλωνε στη Βουλή ότι δεν εκπροσωπεί τράπεζες

Σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και αλαζονείας, στις 26 Φεβρουαρίου του 2022 ο βουλευτής της Ν.Δ. Παναγής Καππάτος υποστήριζε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ουδέποτε όσο είναι βουλευτής δεν έχει υπογράψει καμία κατάσχεση κατοικίας. Απαντώντας μάλιστα στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, ο κ. Καππάτος δεν δίστασε να βγει στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ουδέποτε εκπροσώπησε τράπεζα σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. «Ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ταυτόχρονα ψήφισε την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων κάνουν κινήσεις εναντίον πλειστηριασμών. Αυτοί είστε, αυτά ψηφίσατε, μπράβο σας» είπε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Κοινώς, ο κ. Καππάτος αποδεικνύεται όχι μόνο κοινωνικά ανάλγητος και παθολογικά φιλάργυρος, αλλά και πολιτικός απατεώνας. Η σημερινή αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα-λάφυρο για μια κλειστή ομάδα ανθρώπων που βλέπουν την εξουσία ως μέσο πλουτισμού. Ο βουλευτής Καππάτος δεν είναι εξαίρεση. Είναι, δυστυχώς, ο κανόνας σε μια κοινοβουλευτική ομάδα γεμάτη στελέχη όπως ο Πάτσης, ο Χειμάρας, ο Μαντάς, ο Μαραβέγιας και η Νικολάου. Ανθρώπους δηλαδή που είδαν την εκλογή τους στη Βουλή ως εφαλτήριο ανέλιξης, πηγή εξουσίας και μέσο πλουτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου