Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023

Ο Αμπράμοβιτς ήθελε να αγοράσει το Regent’s Park της Ελισάβετ

  


Ο Κεν Μπέιτς αποκάλυψε ότι ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, προσδιόρισε το Ρίτζεντς Παρκ ως πιθανό γήπεδο προπόνησης κατά τη διάρκεια συζητήσεων για την αγορά του συλλόγου του δυτικού Λονδίνου.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, ο οποίος αγόρασε το κλαμπ το 1982 και το πούλησε στον Ρώσο ολιγάρχη το 2003 για 140 εκατομμύρια λίρες, έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο, επικαλούμενος τη βασιλική ιδιοκτησία του πάρκου.


Το Regent’s Park ανήκει στο Στέμμα από τη διάλυση των μοναστηριών από τον Ερρίκο VIII το 1500.
Σε μια συνέντευξη στο podcast The Blue Print που καλύπτεται από την The Telegraph, ο πρώην ιδιοκτήτης της Chelsea αποκάλυψε ότι ο Abramovich είχε σκεφτεί ότι το Regent’s Park «έμοιαζε με καλό πάρκο» αφού το είδε από αέρος.

Ο Bates σημείωσε ότι ο Abramovich είχε νοικιάσει ένα ελικόπτερο για ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

«Είδε το πάρκο και είπε: «Μοιάζει με καλό πάρκο. Ας το αγοράσουμε για το προπονητικό γήπεδο». Η απάντηση που πήρε τον αιφινιδίασε: “Δεν νομίζω ότι θα το καταλάβεις. Αυτό είναι το Regent’s Park και ανήκει στη Βασίλισσα.”

Ο Abramovich επέλεξε να επενδύσει αντ ‘αυτού στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Chelsea στο Cobham στο Surrey, όπου ο σύλλογος προπονείται μέχρι σήμερα.

Ο Μπέιτς συνέχισε λέγοντας ότι δεν είχε τρόπο να προβλέψει πόσα θα ξόδευε ο Αμπράμοβιτς στο κλαμπ κατά τη διάρκεια της 19χρονης ιδιοκτησίας του, δηλώνοντας ότι «δεν ήξερε πόσο άξιζε».

Ο Αμπράμοβιτς εκτιμάται ότι ξόδεψε πάνω από 2 δισεκατομμύρια λίρες για τον σύλλογο, σύμφωνα με το ESPN, και 90 εκατομμύρια λίρες μόνο για διευθυντικό κύκλο εργασιών, με τον Ρώσο μεγιστάνα να παρακολουθεί 13 προπονητές να έρχονται και να φεύγουν ως ιδιοκτήτης του κλαμπ του δυτικού Λονδίνου.

Ο Μπέιτς ανέφερε ότι οι συζητήσεις του με τον Αμπράμοβιτς για την πώληση του συλλόγου έγιναν σε δύο μόλις ημέρες.
Οι συζητήσεις έγιναν πρώτα στο The Dorchester Hotel στο Mayfair το βράδυ και ολοκληρώθηκαν το επόμενο πρωί στο Stamford Bridge.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του Μπέιτς, ο Αμπράμοβιτς ενδιαφερόταν αρχικά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον πρώην πρόεδρο των Μπλε να προσθέτει: «Ήταν στο Μάντσεστερ και ήθελε να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε όταν η Τσέλσι ήρθε σε συζήτηση, αγόρασε τον σύλλογο».

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, επιβλήθηκαν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς που ανάγκασαν την απόφασή του να αποχωριστεί τους Μπλε.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Τσέλσι, η Clearlake Capital υπό την ηγεσία του Todd Boehly, αγόρασε τον σύλλογο σε συμφωνία £4,5 δισ.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου