Σάββατο, Μαρτίου 25, 2023

Ντροπή: Με SMS η κυβέρνηση «παρηγορεί» τους συγγενείς των θυμάτων – «Αν θέλετε πάρτε μας τηλέφωνο για υποστήριξη»


Τρεις εβδομάδες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ενώ αναζητούνται όλοι οι παράγοντες που το προκάλεσαν, στην κυβέρνηση είχαν μία ακόμα φαεινή ιδέα που δείχνει πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτούς να νιώσουν τον πόνο των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους.

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 10306 άρχισε να στέλνει SMS σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος, αλλά και σε τραυματίες με τα οποία τους ζητάει «όποτε μπορείτε και θέλετε, πάρτε μας τηλέφωνο»!

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ANT1 το sms αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η εθνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας είναι στη διάθεσή σας. Καλώντας το 10306, κατά προτεραιότητα, στην επιλογή 3 για τους εμπλεκόμενους και τους συγγενείς των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μπορείτε να μιλήσετε όλο το 24ωρο με επαγγελματία ψυχικής υγείας».

Δηλαδή με λίγα λόγια αντί να επικοινωνούν καθημερινά με τους συγγενείς των θυμάτων και να τους προσφέρουν κάθε είδους στήριξη (όχι μόνο λόγια και συμβουλές) τους έδωσαν ένα… τηλέφωνο και… αν θέλουν, όποτε νιώθουν, αν το έχουν ανάγκη και πολλά αν ακόμα… «πάρτε μας τηλέφωνο να σας στηρίξουμε».

Το «ωραίο» με αυτή την γραμμή είναι ότι δεν πρόκειται για απευθείας κλήση, θα πρέπει να πατήσουν και το… 3, δηλαδή να περιμένουν στην αναμονή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου